Saj poznate tisti občutek prenatrpane omare, iz katere pač ni mogoče vzeti skoraj nobenega uporabnega kosa garderobe, kajne?

Verjetno si med nabitim dnevnim urnikom in hitenjem po opravkih velikokrat prisežete, da si boste končno vzeli čas in uredili omaro. Da bo vaše oblačenje hitrejše in predvsem efektivnejše, v omari potrebujete samo nekaj ključnih kosov, ki se bodo med sabo dobro dopolnjevali in že boste pripravljeni!

  1. Bodite selektivni!

Kar pomeni: v omari hranite le kose, ki jih 100% obožujete! Naj vaše omara postane skladišče kosov, brez katerih preprosto ne morete; če določenega oblačila niste oblekli že več kot nekaj mesecev, ga žal ne potrebujete – podarite ga nekomu, ki ga potrebuje ali pa ga bo z veseljem oblekel, ker mu je zares všeč.

Izločite tudi obrabljena in stara oblačila, ki že zdavnaj ne izgledajo več tako fantastično – vsi kosi z velikimi luknjami in obrabljenim blagom morajo romati v koš!

  1. Bodite avtentični – ustvarite svoj stil!

Pozabite na modne trende in klasične kose; namesto tega ustvarite svoj stil, ki bo edinstven in preprost, ob enem pa (seveda) nosljiv. Pomembno je, da dobro poznate svojo osebnost in tako slog oblačenja prilagodite do te mere, da bo vašo osebnost le podprl, ne pa zasenčil ali povozil! Prav tako ne bodite žrtev trenutnih modnih trendov – če vam hlače na zvonec niso všeč, jih pač ne boste oblekli – in pika.

  1. Visoka kvaliteta pred kvantiteto!

Verjetno se boste strinjali, da je v omari bolje imeti kvalitetne kose, čeprav (roko na srce) velikokrat posežete po cenovno ugodnejših. Za kavbojke, ki vam bodo perfektno pristajale, je morda včasih bolje odšteti kakšen evro več, saj jih boste lahko nosili več sezon, poleg tega pa bodo bolj kakovostne in trpežne. Pazite le, da boste izbrali kose, ki se popolnoma prilegajo vaši postavi in stilu oblačenja.

  1. Stil pred modnimi trendi!

Prav nič ne bo narobe, če boste v svojo omaro vnesli nekaj novosti in jo oplemenitili tudi s trenutnimi modnimi trendi, a pazljivo – trendi vsekakor ne smejo zasenčiti vašega osebnega stila. Če jih ne znate primerno nositi ali vam preprosto ne pristajajo, boste izgledali smešno.

  1. Čas in potrpežljivost…

Nakupovanje vedno opravljajte spočiti in pripravljeni na dolgotrajno delo – prvi pulover, ki ga boste preizkusili verjetno ne bo najboljši… Vzemite si čas – kot za vse ostale stvari, je tudi pri nakupovanju pomembno, da ne hitite in pred nakupom dobro premislite, ali kos zares potrebujete, kako se bo zlil z ostalo garderobo in ali se vam lepo prilega.

Gradite na svojem stilu, občasno pa se s kakšnim zares pregrešno dragim kosom, ki ga preprosto morate imeti, lahko tudi nagradite 😉

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.