Če nimate dovolj energije lahko to občutite kot brezvoljnost, utrujenost in zaspanost. S tem vas telo opozarja, da morate »napolniti baterije«. S poživilom kot je kava skušamo pogosto pregnati utrujenost. Kava vsebuje snovi, ki vas lahko poganjajo pri delu nekaj ur več, vendar s tem telo izčrpavate ker v bistvu uporabljate lastno zalogo energije in nevarno manjšate lastne zaloge vitaminov, rudnin, aminokislin in drugih snovi, ki jih telo potrebuje za svoje delovanje. Že splošno znano je, da uživanje kofeina ovira resorpcijo železa iz hrane, poleg tega pa kofein tudi zakisa telo, kar pomeni, da bo porabilo nekaj zaloge kalcija, ki ga telo potrebuje za razkisanje. Kava in pravi čaj telo tudi izsušujeta. Če ima telo pomanjkanje vode se začne kri »kisati«, zaradi česar pričnejo pokati kapilare. Pri večjih žilah, kot posledica, za zaščito le teh pred pokanjem, pa začne organizem na njih nalagati obloge.

Vedno več ljudi, ki čutijo pomanjkanje energije ali želijo povečati svojo vzdržljivost, se hitro odzovejo na takšne in drugačne reklamne obljube, ki tudi v obliki sintetičnih prehranskih dopolnil obljubljajo energijo za cel dan. Še posebej zato bodite pozorni pri izbiri le teh.

Pri premagovanju utrujenosti in povečanju energije velja od prehranskih dopolnil omeniti koencim Q10, ki ima pomembno vlogo pri nastajanju energije znotraj celic, povečuje tudi dihalno kapaciteto, kar lahko s pridom izkoristijo vsi, ki želijo premagati utrujenost in povečati energijo. Če ste eden izmed tistih, ki želi »dobiti krila« na varen, učinkovit in naraven način, brez tveganja, da boste v svoje telo vnašali nepotrebne sintetične in škodljive snovi se poslužujte  NutriQ10. Pridelajo ga po naravnem postopku, s fermentacijo rastlin. Je 100% naraven, brez alergičnih reakcij. Primeren tudi za vegetarijance in vegane. Dodana mu je klamatska alga KlamathRWmax in lanena semena za boljšo absorpcijo.

Izdelki KlamaUp in Klamin vsebujejo skoncentrirano količino feniletilamina (hormona sreče) ter veliko ostalih hranil, ki so za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje zelo pomembni: vitamin B1, B3, folno kislino, B12, saj prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema, k umskim zmogljivostim,… Vsebujejo tudi železo – mineral energije in življenjske moči.

Priporočamo jih tudi pri učenju (dijaki, študentje), povečanih psihičnih obremenitvah (menedžerji), utrujenosti (športnik, starostniki, fizični delavci,..), povečanem stresu, nihanju razpoloženj; vsem, ki bi si radi dvignili razpoloženje, mentalno energijo, jasnost in vedrino.

Naučite se prisluhniti svojemu telesu, ki vam ima veliko povedati. Utrujenost je le eden izmed opozorilnih znakov, ki vas nagovarja, da se ustavite tukaj in sedaj. Naberite si obilo novih moči!