Razveseljujejo nas sončni zimski dnevi, ko se ob prostih trenutkih radi usedemo na sončno stran terase in ob poljubih sončnih žarkov srkamo najljubši topel napitek. Zagotovo se na seznamu slednjih pri mnogih najde vroča čokolada, a tokrat nam je med prste zašel recept za vročo čokolado z malce nepričakovano sestavino – rdečim vinom.

V kolikor ste se kdaj pocrkljali s kozarčkom rdečega vina in koščkom temne čokolade, so si vaše brbončice zagotovo zapomnile to harmonično eterično kombinacijo.  Letošnjo zimo jo lahko pospremite na nov nivo v obliki slastne vroče čokolade z rdečim vinom.

Sestavine: 4 žlice kakava v prahu, 2 žlici sladkorja v prahu, 2 žlici moke, 2 žlici mleka v prahu, 100 g temne čokolade (70 % delež kakava), ščep kajenskega popra, skodelica mleka in skodelica rdečega vina Modri pinot iz Vinske kleti Zlati grič

Koščke čokolade zmešajte v mikserju in temu dodajte mešanico suhih sestavin. V kozici zavrite skodelico mleka in dodajte dve veliki žlici čokoladne mešanice. Temu dodajte še skodelico vina in mešajte ne srednje velikem ognju, dokler se ne zgosti. Napitek prelijte v skodelico in – po želji – okrasite s penicami ali smetano.

www.zlati-gric.si

Foto: Shutterstochk, PR