Strokovnjakinja primerja spoznavanje preko mobilnega Tinderja in Dogodkov za Samske v živo. Oboje je zanimivo, kaj pa je bolj kakovostno, doživeto in pristno, pa si le preberite v spodnji kolumni.

Kot organizatorica Dogodkov za Samske, sem se odločila, da preizkusim Tinder – mobilno aplikacijo, kjer lahko s klikanjem DA (srček) ali NE (križec) spoznavaš, izbiraš ali zavračaš nove ljudi.

Na začetku sem se ob klikanju zabavala, imela kar nekaj “matchov” in si dopisovala z različnimi “kao ujemajočimi” moškimi mojih let. Vse dokler nisem ugotovila, da to pisanje vzame kar veliko časa in mi ne nudi toliko pristnosti, kot jo lahko začutim na Zmenkih z ujemanjem na Dogodkih za Samske.

Poleg tega sem se po nekaj dneh uporabe Tinderja začela dolgočasiti, ker sem si moške ogledovala kot v izložbi in izbirala, koga bi obkljukala in koga ne. Vse skupaj se mi je zdelo kar malo moralno sporno, ker sem večino moških,  glede na njihov videz, od-križala oz. zavrnila. Morda pa se za njihovimi slikami skrivajo dobri fantje z dobrim srcem, ne vem. A vendar, če ti aplikacija daje možnost izbiranja, pač izbereš.

Zanimivo se mi je zdelo to, da se ljudje na Tinderju zelo hitro “odpikajo”. Saj veste, da napisana beseda lahko zveni čisto drugače kot izrečena, kajne? In ravno tu vidim past komunikacije med Tinder “matchi” in preferiram spoznavanje preko veliko bolj poglobljenih Zmenkov z ujemanjem – v živo.

tinder-android

Če primerjam Tinder z Zmenki z ujemanjem (v organizaciji Dogodkov za Samske) ugotavljam, da se pri Zmenkih z ujemanjem to ne more zgoditi. Gre za srečanja v živo, na katerih se ujemajoče dvojice pogovarjajo 30 minut v živo ob kozarčku dobrega vina in elegantnimi prigrizki. Gre za pravo spoznavno doživetje in zanimivo izkušnjo, ki jo v živo deliš z ujemajočo osebo ali več osebami v večeru. Na dogodkih v živo ni pretvarjanja, so resnične izgovorjene besede, ki skoraj ne morejo biti razumljene narobe, gre za pristnost in energijo, ki jo takoj začutiš s svojimi sogovorniki. Tudi na Tinderju lahko začutiš neke vrste energijo, a žal tudi slučajno ne tako dobro, kot lahko to začutiš v živo.

Simpatija se zgodi ali ne. In naj se zgodi s pogledom v živo. Naj se zgodi s stiskom rok. Naj se zgodi takrat, ko smo na to pripravljeni. Naj se zgodi na pravem mestu na pravem času in to s pravo osebo – v živo.

Vse izhaja iz energije in verjemite, da je mobilniki niti spletne strani žal ne morejo meriti energije med dvema človekoma. Naj se srečanja in spoznavanja dogajajo v živo – tam, kjer je bolj pristno in bolj prav, da se.

Kot organizatorica Dogodkov za Samske vam tolpo priporočam, da, če si resnično želite spoznati ujemajočo osebo, stopite iz ozadja in pokažete, kdo ste. Le tako lahko iskreno zakorakate v partnerstvo, ki si ga želite.

Na Dogodkih za Samske se je do danes spoznalo že več kot 10.000 ljudi, oblikovalo več kot 2.000 novih prijateljstev, 570 novih partnerstev in kar 7 novih družin.

Če bi tudi vi radi spoznali nove ljudi, vas toplo vabim, da se mi pridružite in si na lep, eleganten način pričarate eno ali več spoznavnih doživetij v živo. Bi radi izvedeli kaj več o tem, kaj pravijo udeleženci po obisku Dogodkov za Samske? Le prepričajte se in zavihajte rokave, kajti življenje je lahko predolgo za to, da bi čakali na tistega “Pravega” oz. “Pravo”.

Več o Zmenkih z ujemanjem si preberite tukaj.