Na spletni strani Feng cha smo si ogledali, katere različne superhrane ponujajo. Različna superhrana ima različne učinke na telo, preverite, katera vam najbolje ustreza.

Ganoderma lucidum (Reishi) BIO v prahu

Ganoderma lucidum, imenovana tudi goba nesmrtnosti, se v tradicionalni kitajski medicini uporablja še vsaj nekaj tisočletji. Znano je, da izboljšuje splošno počutje in imunski sistem. Poleg tega pa ima še številne druge učinke na naše zdravje. Ganoderma lucidum neuravnoteženo telo spremeni v zdravo in vitalno.

ganoderma-lucidum

V obliki prahu vsebuje Ganoderma lucidum veliko hranilnih snovi, njini pozitivni učinki so bili  dokazani tudi znanstveno.  Študije iz različnih državah po svetu so ugotovile številne koristne učinke, ki so povezani z rednim uživanjem Ganoderme lucidum. Pravijo, da je njihova pridelava Ganoderma lucidum strogo nadzorovana, brez uporabe kemikalij ali pesticidov in 100 % ekološka.

Ashwagandha (ašvaganda) v prahu

Ashwagandha je esencialna rastlina ayurvede, poznana tudi kot indijski ginseng. Uporablja se jo že tisočletja saj pozitivno vpliva na splošno počutje in nas napolni z energijo.

asvaganda-prah-crop

Goji jagode BIO

Goji jagode so na Kitajskem v preteklosti veljale za sadje s super močjo in so z njimi zdravili kralje ter hranili bojevnike pred boji. Majhni rdeči plodovi vsebujejo: neverjetne naravne učinkovine,antioksidante, vitamine, ki premagujejo številne bolezni.

goji-jagode-bio

Acai jagode v prahu BIO

Južnoameričani acai jagode v kulinariki uporabljajo že stoletja in v kar 50 odstotkih jedi najdemo vsaj kanček jagod acai. V prahu iz acai jagod je ogromno antioksidantov, ki poskrbijo za proste radikale v človeškem telesu in odženejo številne bolezni ter pomagajo pri izgubljanju odvečnih kilogramov.

acai-v-prahu-bio

Brazilske črne acai jagode skrivajo bogastvo zdravilnih snovi, ki: pomagajo pri prebavi, čistijo telo, zvišujejo energijo ter celo izboljšujejo spanec. Acai jagode v prahu so iz ekološke pridelave.

Maca v prahu BIO

Ker maca uspeva na izrednih višinah in neverjetnih vremenskih razmerah, se je morala prilagoditi na visoke temperaturne razlike, pomanjkanje kisika in visoke UV žarke.

maca-v-prahu-bio

Ker je praktično nepremagljiva v preživetju, so že stari Inki izkoriščali njene učinkovine, ki posebej dobro delujejo na moško spolno moč in blagodejno vplivajo na splošno zdravstveno stanje.

Maca je rastlina iz Andov, ki pomaga: premagovati težave z razpoloženjskimi nihanji, neplodnostjo, spolno moč in mnogimi drugimi težavami. Maca v prahu je iz ekološke pridelave.

Kakav zrna BIO

Kakavova zrna so bila v preteklosti tako cenjena, da so jih Maji in Azteki v Srednji in Južni Ameriki uporabljali za plačilno sredstvo poleg zlata.

kakav-zrna-bio-mini

Vsebuje daleč največ antioksidantov kot katerokoli drugo živilo, poleg tega pa tudi številne minerale, ki so pomembni za ohranjanje zdravja. Zaradi vsebnosti cinka so kakavova zrna tudi pomembna pomoč pri encimskih reakcijah.

Kakavova zrna vsebujejo triptofan, ki je pomemben pri proizvodnji »hormona sreče« serotonina. Poleg tega so v kakavovih zrnih tudi kemične snovi, ki jih telo proizvaja, ko se zaljubimo, zato ni čudno, da kakav pogosto povezujemo z ljubeznijo. Kakav cela zrna so iz ekološke pridelave.

Chia semena BIO

Chia semena izvirajo iz Srednje in Južne Amerike, uživali pa so jih že stari bojevniki, da bi imeli več energije v bitkah.

chia-semena-bio

Najbolj poznana so chia semena po vsebnosti omega-3 maščobnih kislin, ker daleč presegajo vsebnost v ribah ali lanenem semenu. Chia semena prednjačijo po vsebnosti: omega-3 maščobnih kislin, beljakovin, kalija, železa, kalcija inantioksidantov. Chia semena so iz ekološke pridelave.