Enostavno in zelo pogosto vprašanje, ki si ga vse rade zastavimo: Kako do bolj čvrste in napete kože? No, odgovor je lahko tudi enostaven. Ste že slišali za cvetlice Helichrysum? Njihov rod obsega okoli 600 vrst cvetja, nekatere med njimi so letne, druge so trajnice. Vse pa so pisane in hkrati zelo zdrave.

AdriaSpaMednje spada tudi rumena suhocvetnica ali immortelle, ki izvira iz sredozemskih obal južne Evrope. Ima značilne svetlo rumene cvetove, znotraj njenega rodu poznamo več različnih vrst, prav vsi pa so cenjene tako v vrtovih, kulinariki kot v kozmetiki. Eterična olja suhocvetnic so že dolgo cenjena kot odlična pomoč za ohranjanje elastičnosti kože, uporabljajo se tudi za zdravljenje ran in prask. Olje suhocvetnic se nahaja v številnih kozmetičnih izdelkih – v masažnih oljih in kremah, v losjonih ter v kopelih. Eterično olje immortelle je eno od redkih, najmočnejših zdravilnih olj na tem planetu. Pogosto je dragocena mešanica tega olja pridelana na visoki nadmorski višini skalnatah čeri korziške pokrajine. Najpogosteje ga ženske uporabljajo prav v Italiji, Španiji, Turčiji, na Portugalskem ter v Bosni in Hercegovini.

Kakšne so prednosti uporabe olja iz suhocvetnic?

Omenjeno olje:

  • obnavlja kožo in jo regenerira (anti-aging)
  • zdravi rane in brazgotine
  • spodbuja recikliranje odmrlih celic
  • spodbuja rast novih celic
  • blaži vnetja, ekceme in druge izpuščaje
  • pomaga v boju proti aknam
  • zdravi modrice

Kreme in kremni geli za tuširanje iz suhocvetnice so še posebej koristni za kožo, ki jo je treba dnevno negovati in zavarovati. Predvsem zaradi vremena, stresa, staranja in nenazadnje zaradi onesnaževanja.

Immortele AdriaSpa

3 najpomembnejši razlogi za uporabo kozmetike z oljem suhocvetnice

Olje deluje protiglivično in ima antibiotične lastnosti: Raziskava Centra za raziskovanje zdravstvenihved Univerze na Portugalskem je pokazala, da so spojine olja suhocvetnic učinkovite proti bakterijam in glivicam, ki povzročajo draženje kože, tudi izpuščaje, okužbe in zapoznelo celjenje ran.

Olje pomaga v boju proti aknam: Helichrysum olje ima močan antibiotik in antimikrobne lastnosti, zaradi katerih je veliko naravno zdravilo za akne, saj deluje brez sušenja kože ali povzročanja rdečice in drugih neželenih stranskih učinkov.

Olje blaži sončne opekline in ščiti pred kožnim rakom: Učinkovine v olju pomagajo celiti kožo in lajšati bolečine, ki so nastale zaradi opeklin. Te na koži tudi zmanjšajo znake staranja in blokirajo UV-žarke, ki še dodatno prispevajo k nastanku kožnega raka. Za še bolj zdravo obnavljanje vaše kože lahko olje zmešate tudi z majhno količino kokosovega olja.

Želim bolj čvrsto in napeto kožo. Kaj sedaj?

Če želite občutno izboljšati svojo kožo, potem potrebujeteo celovito anti-aging delovanje proti vidnim znakom staranja. Za pomoč pri regeneraciji celic poiščite učinkovito kremo ali gel. Ti vam bodo pomagali zgladiti gube, ureznine, odrgnine in opekline. Tudi akne in brazgotine se lahko zaradi pozitivnih učinkov suhocvetnic občutno zmanjšajo.

Želite svoji koži končno privoščiti neumrljiv cvet? S pomočjo eteričnega olja suhocvetnic odkrijte globoke, skrite plasti lepe in sijoče kože.

V spletni trgovini www.adriaspa.si je na voljo naravna kozmetika s hranljivimi in eteričnimi olji iz mediteranskega podnebja. Na voljo so tudi različni paketi – idealna nega za vsakodnevni SPA občutek. Ne spreglejte paketov, ki vključujejo eterična olja suhocvetnic!

 

1468655_1585409078392649_2557678320791512151_n