Za vse ljubitelje cmokov: S pomočjo Sugarsweet, brezkaloričnega naravnega nadomestka sladkorja si lahko končno pripravite zdrave in okusne lchf cmoke! SUGARSWEET, naravni in brezkaloričen nadomestek sladkorja ima v primerjavi s sladkorjem številne prednosti. Namreč:

  • ne povzroča kariesa,
  • ne povzroča kandide,
  • ne obremenjuje kosti,
  • za presnovo ne porablja mineralov in vitaminov, pomembnih za organizem in trde kosti,
  • nima negativnih vplivov na vašo telesno zdravje ali težo.

Za cca 7 cmokov potrebujete:

Zabela:

Postopek:

V posodici z mešalcem stepite jajce s skuto in sladilom. Dodajte mešanico preostalih sestavin in dobro premešate, nato pa počakajte 10 min, da zmes postane malo bolj kompaktna. Razvaljajte v kroglice in jih med dlanmi sploščite. V vsak krogec naložite nekaj češenj, ki jih posujete z izdatno količino sladila, nato pa ponovno zvijete v kroglo, da dobite cmok. Če je površina cmoka na nekaterih mestih razpokana, si malce zmočite roke z vodo in jo zgladite.

Skuhajte jih v slani vodi, ki jo pred tem zavrete. Previdno, da se ne opečete! Kuhajo pa se točno 10 minut, na koncu priplavajo na površino. Med kuhanjem pripravite še zabelo: v kozici segrejte kocko masla in dodajte mlete mandlje, ki jih pražite približno 2 minuti. Ko so cmoki kuhani, jih previdno vzamete iz vrele vode in preložite na papirnato brisačko, da se odcedijo.

Prvotni recept najdete na spletni strani www.pekoholik.si.

cmoki-z-mandljevo-zabelo-pekoholik-si