Veliko NE-jev med menstruacijo izhaja iz časov, ko so se po svetu zaradi nizkih higienskih standardov nenadzorovano širile bolezni.

Na žalost nekatere med njimi še vedno upoštevamo, čeprav to ni več potrebno – žensko telo danes ni več tabu, poleg tega je že čas, da nekatere mite končno pretrgamo, kajne?

  • Telovadba

Mnoge ženske se fizični vadbi med menstruacijo na daleč izogibajo, ker so prepričane, da je v tem obdobju meseca to škodljivo. Resnica je nekoliko drugačna; vadba med menstruacijo nikakor ni škodljiva, še več – je celo priporočljiva, saj ublaži menstrualne krče! Če vas skrbi, da se bo na vaših športnh hlačah poznal madež, si priskrbite skodelico LaliCup. Ta bo poskrbela za vas tudi med plavanjem.

  • Kopanje v banji

Tudi kopanje v banji ali bazenu je med menstruacijo popolnoma normalno. Vzroki za skrb izhajajo iz neprijetnih infekcij, ki naj bi jih lažje »posvojili« med menstruacijo. Tudi v tem primeri ne pozabite na LaliCup.

  • Barvanje las

Naokoli krožijo miti, da je barvanje las med menstruacijo nepriporočljivo. Razlog naj bi tičal v delu las, ki so še živi. Tu je pomembno poudariti, da med barvanjem na srečo ne barvamo živega dela lasu, zato je skrb odveč.

  • Kaj pa seks?

Mnoge ženske se seksu med menstruacijo izognejo, saj ne marajo »packarije«. Če ste med njimi, s tem seveda ni prav nič narobe; vseeno pa ima seks med menstruacijo številne pozitivne učinke – med drugim blaži menstrualne bolečine in krče. Ena izmed alternativ je tudi uporaba Soft tamponov. Narejeni so iz prijaznih, mehkih materialnov, med med spolnim odnosom pa jih ne rabite odstraniti. V bistvu so bili razviti z namenom, da bi omogočili uživanje tudi v tistih dneh.

  • Savna in masaža

Savna med menstruacijo lahko povzroči močnejši tok menstrualne tekočine, na drugi strani pa ublaži menstrualne krče.

Masaža v primerjavi s savno nima prav nobenih minusov, saj se tok s tem ne bo močnejši, poleg tega pa bodo morebitne bolečine v zadnjem delu hrbta (ki se po navadi pojavijo med menstruacijo) le izpuhtele!