Pred kratkim je ameriški Center za motnje hranjena izvedel raziskavo, v katero so bile vključene ženske med 16 in 40 letom. Preučevali so Facebook in njegov vpliv na samopodobo. Poročajo, da se kar 51% vprašanih, ko vidi fotografije sebe na Facebooku,  bolj zavedajo lastnega telesa in posledične telesne teže. 32%  žensk pa preplavi občutek žalosti, ko se na Facebooku primerjajo s svojimi prijatelji in 37% žensk želi po brskanju po Facebooku spremeniti določene dele svojega telesa.

Like

Ohranite nadzor nad količino Facebook vpliva  – predvsem z izogibanjem nekaterih slabih navad. Tukaj je “Sedem smrtnih grehov Facebooka,” ki jih enostavno ne smete početi:

 

  1. Ne primerjajte se z drugimi.

Facebook je mesto številka 1, kjer se zlahka in pogosto izgubljate. Izgubljamo se v primerjavah z drugimi ali pa v lastnih fotografijah. Ta navada se hrani z dvomom vase. Torej, uporabite Facebook za pozitivna sporočila vaših prijateljev, ki vas navdihujejo in vas poganjajo naprej.

 

  1. Ne preživite celega dneva na Facebooku.

Facebook je virtualni prostor za povezavo in ne odraža resničnega življenja. Duše ne nahrani na isti način kot človeški dotik in interakcije.

 

  1. Ne obtožujte se.

Facebook je prostor, kamor gremo in si oglejemo slike, ki so bile urejene z namenom in na določen način. Tisto, kar vidiš, ni enako resnici. Odlično orodje proti temu je vodenje hvaležnostnega dnevnika, kjer vsak dan uvrstimo pet stvari, za katere smo v življenju hvaležni. Bolje kot nespametno nenehno preverjanje Facebooka.

 

  1. Ne ujemite se v dramo.

Otročje pogovori ne pomagajo nikomur, na spletu pa še posebej ne. Ne odzivajte se na dramo in raje sprostite svojo jezo na prostem ali v telovadnici.

 

  1. Ne posedajte pred Facebookom.

Tako kot nekateri jedo med gledanjem televizije, je tudi Facebook s prigrizki postal slaba navada. To nespametno prehranjevanje se sešteva, posledica pa je slabo počutje. Konec zgodbe.

 

  1. Ne uporabljajte Facebook kot izgovor, da bi se izognili življenju.

Bolj ko se skrivamo za računalniškem zaslonom, tem manj smo si podobni.

 

  1. Ne postanite ponaredek.

Objavljate svoje naravne slike. Bolj ko smo naravni, bolje se počutimo!