Veseli december je že tik pred vrati in naše misli se osredotočajo na večerje in zabave, na darila, ki jih bodo podarili, in na oblačila, ki jih bomo nosili ob vseh teh svečanostih. Če se na vse to ne pripravimo pravočasno, nas lahko tik pred zdajci zagrabi panika, kako bomo sploh kos vsem opravkom ob delu in zaključnih projektih, ki običajno spremljajo zadnje tedne leta. Da bi se izognili nepotrebnemu stresu, smo za vas pripravili pet nasvetov, da bo čas decembrskih zabav in druženj prav zares zabavno in sproščeno doživetje.

 

Ne čakajte na december

Zadnji mesec leta je sinonim za nepopisno gnečo. Izognite se temu in se po trgovinah odpravite že prej. Na ta način boste prihranili ogromno časa in stresnih situacij. Vse, kar potrebujete za praznično dekoracijo doma, lahko kupite že sedaj, prav tako se lahko že sedaj založite z darili za svoje najdražje in pijačo, ki jo boste postregli, v kolikor boste gostili dogodek.

Boste pripravili zabavo?

V kolikor je odgovor pritrdilen, vam svetujemo, da se vnaprej pripravite na tri pomembne postavke: okrasitev prostora, glasba in postrežba. Kot že zgoraj omenjeno, lahko vso potrebno dekoracijo, ki tako lepo popelje v magično božično vzdušje, kupite že sedaj. Če k temu pristopite prej, lahko marsikateri okrasek izdelate tudi sami in se tako še bolj vživite v praznično atmosfero. To počnite ob legendarni božični glasbi, ob melodijah, ki jih vsi poznamo, a se jih nikoli ne naveličamo, in ki dokazano blagodejno vplivajo na počutje, odnose in zdravje. Na ta način boste tudi lažje pripravili seznam glasbe, ki se bo predvajala na vaši zabavi. Posebej se pripravite tudi na jedilnik. Hrano, ki jo boste postregli, naj spremlja primerna vinska kapljica. Priporočamo vrhunska vina iz Vinske kleti Zlati grič. Ponudbo si lahko pogledate na povezavi in ob vsakem opisu vina poiščete tudi, h katerim jedem se določeno vino najbolj prileže: https://bit.ly/2pLig7m

Kaj boste oblekli?

Naj se omara še tako šibi pod težko oblačil, pa je precej pogost scenarij, da nimamo kaj za obleči, ko beseda nanese na svečano, božično garderobo. Že sedaj lahko pogledate, ali imate v svoji omari nabor primernih oblačil. V kolikor vam kakšen kos manjka ali potrebujete le manjši dodatek za popestritev obstoječe male črne oblekice, si naredite uslugo in se po nakupih odpravite že sedaj. Trgovine so namreč s svečanimi kolekcijami založene že ves november. Če boste imeli stajlinge pripravljene vnaprej, bo december za vas neprimerljivo manj stresen.

Voščilnice napišite že sedaj

Decembra boste od jutra do noči zasedeni. Delu bodo sledila vsakodnevna druženja in zabave, med vikendom se boste odpravili na kak družinski izlet v praznično okrašeno mesto, proste urice boste namenili peki cimetovih zvezdic in božičnega kruha, a v kolikor je v vas nekaj tradicionalnega, pred nastopom praznikov zagotovo radi pošljete tudi voščilnice. Nekaj najlepšega je odpreti in prebrati vrstice z lepimi željami, a slednje lahko napišete ali celo sami izdelate že sedaj in jih na pošto odnesete čez slab mesec.

Dobro premislite, kaj boste podarili!

Naredite seznam vaših obdarovancev in premislite, kaj bi slehernemu od njih podarili in koliko ste za darilo pripravljeni odšteti. Povsem razumljivo je, da bi najdražjim želeli podariti najlepša in najboljša darila, a sedaj imate še čas, da pregledate ponudbo, naredite primerjave izdelkov, morda kak izdelek celo ulovite na Črni petek, dan velikih popustov. Smisel prazničnih obdarovanj namreč ni, da si na glavo natrosite toliko stroškov, da do pomladi ne boste prišli na zeleno vejo, pač pa, da s smiselno pozornostjo obdarite svojo drago osebo. Ne pozabite, da je tudi buteljka penine čudovito darilo in da je tista s podpisom Vinske kleti Zlati grič morda mesece in mesece v peninski kleti Žičke Kartuzije zorela prav za vašo drago osebo.

Foto: Shutterstock