Določena hrana lahko tudi pozitivno vpliva na naše počutje, saj se ob le-tej sproščajo hormoni sreče, kar se odraža v našem dobrem počutju. Preverite, katera hrana ima takšen vpliv, saj smo jih nekaj izmed takšne hrane tudi našteli!

Temna čokolada

Tista z vsaj 70% vsebnostjo kakavovih zrn pozitivno vpliva na naše počutje, poleg tega je »super hrana« saj poleg počutja vpliva tudi zelo ugodno na fizično zdravje, saj varuje srce, je poleg tega zaščita pred kapjo in infarktom, zmanjšuje tveganje za raka na debelem črevesju, izboljšuje delovanje možganov in še mnogo drugih pozitivnih učinkov.

Banane

Banane odlično vplivajo na nas, spodbujajo proizvodnjo snovi, ki na nas deluje sproščujoče, zmanjšujejo intenzivnost depresivnih stanj, poleg tega ublažijo simptome PMS-a. Glede na dejstvo, da so bogate z železom, so zelo pomembne v prehrani anemičnih ljudi.

Čili

Možgane sili k izločanju morfiju sorodnih hormonov – endorfinov, kar pa nam prinaša prijetno počutje. Endorfini so le ena od prednosti s čilijem začinjene hrane, saj čili vpliva tudi na hujšanje, saj vam ulkanski feferončki lahko pomagajo shujšati, pozdraviti prehlad in celo preprečiti čir na želodcu.

Borovnice

So zelo pomembne pri obvladovanju stresa, saj imajo veliko vitamina C, ki dobra vpliva na naše živce in počutje, poleg tega pa ščiti naše celice pred škodljivimi vplivi.

Špinača

Vsebuje folate, bolje poznane pod imenom vitamin B9, ki je ključnega pomena za proizvajanje serotonina, hormona sreče. Špinača je nizkokalorična hrana, ki pa vsebuje veliko železa, zaradi tega preprečuje anemijo. Če zaužijemo dovolj železa, ne bomo utrujeni in tudi možgani nam bodo zelo dobro služili.

 

Foto: Instagram