Balayage je tehnika nanašanja pramenov na lase, ki daje frizerjem, za razliko od klasičnih pramenov, narejenih na folijo ali s pomočjo kape, veliko več manevrskega prostora za ustvarjanje.

Pri balayage tehniki gre za postopek nanašanja pramenov, ki je bil razvit v 70-ih letih v Franciji, na glavah pa jih vedno več opažamo zadnih nekaj let. Najbolj znane ženske, ki se poslužujejo takšnih pramenov so Gisele Bundchen, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston,.. Pri tem frizer nanaša barvo na lase s čopičem, prostoročno, neenakomerno, brez folij. Gre za to, da se doseže veliko bolj naraven videz pramenov, kot, da so lasje posvetljeni od sonca.

Balayage je primeren za prav vse odtenke las, posebej velja omeniti tudi za tiste z nekaj sivimi lasmi. Frizer, namesto, da prebarva sive lase, nanese po le-teh s čopičem le nekaj pramenčkov, kjer je to potrebno.

0560edfddbed362c99cfe5bd2e2e3851    ba3dbc2d5185470c11ea1c3a1aec09d7    dd1ec908b44c11b3d975605cb10378da

Z balayage se lahko doseže vrsta različnih efektov na laseh, od tistih čisto naravnih pramenov omenjenih zgoraj pa vse do močnih, udarnih, skoraj punkerskih. Odvisno od želje posamezne stranke. Predvsem je vredno omeniti še, kako malo je potrebno za vzdrževanje takšnega barvanja. Nikakor ni treba sedeti v salonu vsake tri tedne zaradi zoprnega narastka. Posledica tega pa je večja ekonomičnost, kar je še dodaten plus.

 

Novinarka: Barbara Gerlec

Foto: Pinterest