Prebrali ste “čiščenje preteklosti” in se skoraj obrnili stran? POČAKAJTE! Vem, da se marsikomu zdi brskanje po preteklosti nepotrebno, a naj vam razložim, zakaj je to v določeni meri nujno in kaj lahko s tem dosežemo.

Ko rečem, da “počistimo” preteklost, to pomeni, da odpravimo vse (ali vsaj čim več) negativnih odzivov na pretekle dogodke. Ti odzivi namreč ostanejo v našem telesu kot motnje v energijskem sistemu (čutimo jih kot stiskanje v prsih, plitko, nesproščeno dihanje, občutek slabosti v trebuhu, glavobol, bolečino nekje v telesu, …) in nas kasneje v življenju “opozarjajo” na vse potencialne “nevarnosti” in “neprijetnosti”. Prav neverjetno je, kako se lahko dozdevno neškodljivi in nepomembni dogodki iz otroštva (kot seveda tudi bolj travmatični dogodki) spreobrnejo v dolgotrajna omejujoča prepričanja v naši odrasli dobi. In ta vplivajo na nas prav vsak dan, pravzaprav vsak trenutek v dnevu. Vplivajo na naše odločitve, na pripravljenost sprejemati izzive, na odnos do ljudi, na dosežke, celo na zdravje itd. Prav ti odzivi odločajo med tem ali bomo sanjarili o lepšem življenju doma, “na varnem” ali si bomo z dejanskimi dejanji ustvarjali življenje, kakršnega si želimo.

Če si želimo, da bi se naše življenje odvijalo drugače kot doslej, moramo najprej spremeniti vzorce v naši podzavesti. Načinov za to je mnogo. Lahko si ponavljamo afirmacije, kar zahteva precej časa (več 100 ponovitev na dan, najmanj 3 mesece), lahko nam to uspe s hipnozo, lahko z meditacijo.

Kot ena najhitrejših in najučinkovitejših načinov spreminjanja vzorcev pa je vsekakor metoda EFT.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.eftcatherine.com.

Zdaj pa na delo…pomlad je tu! 🙂