Pri respiratornih alergijah se imunski sistem neustrezno odzove na napad izredno majhnih količin peloda in/ali prahu. Takšen sovražen odziv po navadi povzroča znake, ki so v veliki meri podobni simptomom običajnega prehlada; vendar za tiste ljudi, ki trpijo za astmo, lahko postanejo zelo resni.

Temeljni razlogi za alergije so pogosto vedno enaki:
1. Okvara črevesne membrane (sindrom prepustnega črevesa)

Skupaj z učinkovitim Lactobacilus Acidophilus DDS-1, so prebavni encimi pri obnovi poškodovane črevesne membrane zelo uspešni. Dokazano je, da je s primernim vnosom učinkovitih sevov in prebavnih encimov (NutriFlor / FloraZym), ki učinkujejo na črevesno membrano, mogoče alergije tudi nadvladati. Ko se proizvodnja neprebavljenih makromolekul z ustreznimi encimi prekine, se zmanjša proizvodnja antigenov (telesu tujih snovi), saj antigeni sčasoma povzročajo različne vnetne reakcije, tako alergične kot avtoimunske. Lactobacilus Acidophilus DDS-1 pomaga pri obnovi prepustnega črevesja, katera dopušča v krvni obtok vstop vnetnih dejavnikov.
2. Pomanjkanje hranil in neuravnotežen imunski sistem

Klamatske alge so edinstven vir močnih prehranskih molekul. Za nekatere od teh molekul je značilno zelo močno protivnetno delovanje (fikocianini) in regulacija imunskega sistema (imunon) največ v izdelku NutriMax.

Priporočena terapija:

NutriMax: 3×2 kapsuli dnevno

NutriFlor: 2×2 kapsuli dnevno

FloraZym: 2×2 kapsuli dnevno

Osnovni vzrok pri alergijah je povečan stres – razna psihična in čustvena neskladja. Pri tem vam lahko pomagamo v VI-DA Studiu – s svetovanjem in terapijo – računalniško terapijo na osnovi kvantne medicine.

Težave z nosno sluznico si lahko olajšate s kapljicami Nasenbalsamol in/ali Nasenfeflexol:
Za vzdrževanje prehodnih nosnih poti,

za vlažnost nosne sluznice,

za pomiritev vzdražene sluznice,…