Ste tudi ve ene izmed tistih, ki v kratkem potujete z letalom in ste (nočna mora vsake ženske) z dovoljeno prtljago količinsko omejene? Ne skrbite, za vas smo tokrat pripravili nasvete, kako svojo prtljago pripraviti kot profesionalka.

Tiste, ki ste se v preteklosti že podale novim dogodivščinam naproti in ste za to, da ste prispele na želeno destinacijo potovale z letalom veste, da je količina prtljage na osebo omejena, prav tako pa ne sme preseči določene teže, kar variira od ponudnika do ponudnika. Da bi se izognile stroškom, ki nastanejo ko je vaša prtljaga pretežka, upoštevajte naslednje nasvete:

 

Kupite izdelke za higieno v potovalni velikosti. Izdelki za osebno higieno v ženski prtljagi zasedejo kar nekaj prostora, prav tako pa po nepotrebnem dodajo težo. Svoje najljubše produkte raje pretočite v posodice potovalne velikosti, v kolikor pa vam zmanjka določenega produkta pa nakup opravite v enem izmed brezcarinskih trgovin na letališču – tako boste prihranile nekaj denarja.

– Prostorne predmete (na primer čevlje) napolnite z nogavicami in ostalimi predmeti. Lomljive predmete, darila in podobno spravite v čevlje, ali pa jih zavijte v puloverje. Prihranile boste prostor, hkrati pa poskrbele, da bodo izdelki na končni cilj prišli nepoškodovani.

Kupite ultra-lahko prtljago. Če ste pogosto in dalj časa odsotni je denar pametno vložiti v nakup ultra-lahke prtljage. Nekateri kovčki so že sami po sebi tako težki, da vanje preprosto ne morete spakirati veliko prtljage, saj s tem kaj hitro prekoračite limit. Ultra lahek kovček vam bo omogočil, da boste na pot vzele tudi tisti par čevljev, ki bi ga drugače morale pustiti doma, hkrati pa se boste domov vrnile s spominkom več.

Za na pot obujte najtežji par čevljev in se slojevito oblecite. Čevlji so eni izmed tistih, ki še posebej v času zimskih potovanj prtljagi dodajo največ teže. Za na pot obujte svoj najtežji par čevljev, hkrati pa oblecite čim več slojev. Na letalu vam lahko kaj hitro postane hladno, zato boste za dodaten pulover hvaležni, hkrati pa boste v kovčku prihranili nekaj dodatnega prostora.

 

Oglejte pa si tudi zanimiv videoposnetek, v katerem vam bodo zaupali, kako natančno zložiti prtljago v kovček na način, ki vam bo prihranil kaj nekaj prostora in posledično tudi denarja:

 

 

Novinarka: Pia Fekonja

Foto: Pinterest