Čeprav je zima, je lahko vaš vsakdanjik rožnat, znotraj vas! Ko se nekaj bojite, se soočite s tem strahom, saj vas lahko omejuje in preganja celotno življenje, če mu končno ne pogledate v oči in ga premagate.

Prvi korak

Prvi korak je po navadi najtežji, to je odločitev, da se boste soočili s strahom. Včasih nam je ta prvi korak prisiljen ko naj bi nekaj “morali” narediti in ne izvira ravno iz naše želje premagati strah. Najbolje je takrat, ko se sami odločite, ko to izvira iz vaše močne želje po tem, da strah premagate in se na nek način osvobodite okov in omejitev, ki vas ovirajo pri doseganju vaših ciljev.

Samokontrola

Pomembno je, da se kontrolirate in prepričate, da je vse v najlepšem redu, če zmorejo ostali ljudje, zmorete tudi vi. Če se znajdete v situaciji, ko vas je strah, je pomembno, da se zamotite z nečem. Primer: Odštevate število 7, začnete pri 100 (100-7=93, 93-7=86…itd). To bo vaše možgane zaposlilo in odvrnilo od straha. Ko se pa spet malo bolje začnete počutiti pa prepričujete sebe, da ste popolnoma sproščeni, saj je to povsem običajna situacija, saj je strah nevednost in nič drugega.

Ko se soočite s strahom se situacija popolnoma spremeni

Primer: Če vas je strah določene osebe, se bo rano takrat, ko ste znotraj sebe premagala strah in ste se pripravljena soočiti z njem, izmaknil, saj ga ne boste več energetsko privlačila.  Zapomnite si, česa vas je najbolj strah, se vam to največkrat lahko zgodi, hujša je intenzivnost strahu in večji pomen dajete problemu, bolj se vam bo približal. Zato spremenite taktiko in spremenila se bo celotna situacija, vam v prid.

 

Foto: Instagram