Od latino ritmov v ‘rodni’ Kolumbiji, hip hop navdiha z ulic New Yorka in slovitih house zabav v klubih na Ibizi, le malo stvari v svetu glasbe in zabave je, pri katerih ameriški didžej Erick Morillo ne bi sodeloval. 23. novembra bo svojo mešanico vsega naštetega in še več pripeljal s seboj v Kurzschluss, kjer bo slovenskim oboževalcev ponudil glasbeno izkušnjo, ki jo je izpopolnjeval več kot 30 let. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim.

Erick Morillo, ki uspešno krmari na čelu glasbenega imperija Subliminal Records, je že skoraj dve desetletji eden najbolj prepoznavnih in zaželenih didžejev v svetovnem merilu. Povsem razumljivo, da se 48- letni Erick praktično nikoli ne ustavi, pa naj gre za njegove tedenske zabave v domačem New Yorku, vsakoletnega gostovanja na zabavah Subliminal Sessions v okviru Winter Music Conference v Miamiju ali sedaj že legendarnih zabav v slovitem klubu Pacha na Ibizi do častnega mesta rezidenta v londonskem klubu Ministry of Sound, ki mu je pripadel kot enemu redkih ameriških didžejev. Njegov urnik je tudi za številne stanovske kolege nepredstavljiv. Še posebej v poletnih mesecih, ko ga lahko vidimo vse od Neaplja, Mikonosa in Londona, lahko številka naraste tudi do 30 nastopov mesečno.

Odkril ga je latino kralj Marc Anthony

Erick je odraščal v Kolumbiji, njegova strast do latino glasbe pa se je po selitvi v ameriški New Jersey hitro začela prepletati še z drugimi žanri, kot sta reggae in hip-hop. Kot didžej je svoje prve korake naredil že pri rosnih 11 letih. Po nekaj uspešnih lokalnih nastopih je opravil tečaj studijskega inženiringa, kjer ga je opazil Marc Anthony. Takratni ‘kralj salse’ ga je predstavil danes legendarnemu didžeju Louieju Vegi in Kennyju “Dope” Gonzalesu, njegova kariera je s tem dobila povsem nov zagon. “Louie je name pazil od samega začetka,” pove Erick in se ob tem spomnil na dan, ko se je počutil najbolj ponosnega v svojem življenju. Nazadnje, ko sta si z Louiejem delila mešalni pult v Pachi, sta jima družbo delala supermanekenka Naomi Campbell in legendarni Quincy Jones, ki je Erickov največji glasbeni heroj. “Lahko verjamete? Quincy Jones je prišel na mojo zabavo,” še danes, poln vtisov, pove Erick. “Ko sva ga opazila, sva se odločila zavrteti nekaj njegovih klasik in z njegove strani sem dobil pohvalo, da mu je všeč moja bas linija,” se nasmehne Erick, ki je leta 1997 na poti do zvezd stopil še stopničko višje. Po tem, ko je skoraj leto dni skrbno načrtoval vse detajle, je s partnerjema Harryjem Romerom in Josejem Nunezom ustanovil založbo Subliminal Records, ki je pod njegovim okriljem v nekaj letih postala sinonim za house ritme, v katere se inteligentno vklapljajo funky in soulful elementi. Leta 2004 je izdal svoj prvi album z naslovom “My World”, kjer je k sodelovanju povabil ‘težko kategornike’ glasbene industrije Puff Daddyja, DJ Rapa, Boy Georgea in Mad Stuntmana. Po naslovnem singlu ‘Break Down The Doors’ z The Audio Bullys na čelu, je v prihodnjih letih nanizal številna uspešna sodelovanja, s pevko Alexandro Burke sta s skladbo ‘Elephant’ zavidljiv čas kraljevala na angleški lestvici Top 5 UK. S številnimi turnejami je hitro rasla tudi njegova globalna priljubljenost in prevlada v priljubljenih klubih Pacha na Ibizi in Ministry Of Sound v Londonu.

Ibiza v njegovem srcu

Erick Morillo si je po nekaj letih neprestanega nastopanja privoščil dolgotrajen oddih, ko se je leta 2014 zopet pojavil na Ibizi, vendar se je, za razliko od preteklih sezon, odločil za le en nastop. “Šele, ko sem se umaknil in malce s strani pogledal celotno dogajanje v naši industriji, sem opazil, kako močno se je vse spremenilo. Tisti prvi nastop, ob 25. obletnici kluba Space, je v meni zopet prebudil pretekle spomine in čustva, ki sem jih pogrešal že nekaj časa.” Ibiza ima, prav zaradi spiritualnega vidika, posebno mesto v njegovem srcu, zato se na otok vedno znova rad vrača vsako poletje. Pozitivno energijo je uspešno prenesel tudi na ustvarjanje novega house in techno materiala v okviru svoje založbe, kjer se je v letu 2017 okrepil tudi na digitalnem področju in z izdajo številnih uspešnic zavzel plesne lestvice, navdušil oboževalce in znova dokazal, da mu kot producentu redkokdo lahko konkurira. Tako se je ime Subliminal Records, kot eno najmočnejših, še bolj globoko zasidralo v svetu house glasbe. Kljub temu, da se po letih bliža številki 50, sta njegova motivacija in energija neustavljivi. V Ljubljano se tokrat vrača drugič, kaj pripravlja za svoj nastop v Kurzschlussu, pa se lahko 23. novembra prepričate sami.

Več o Ericku Morillu:

Mixi:

Erick Morillo na spletu:

WWW: http://erickmorillo.com/

FB: https://www.facebook.com/ErickMorilloOfficial/?ref=br_rs

TW: https://twitter.com/ErickMorillo?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

MC: https://www.mixcloud.com/ErickMorillo/

SC: https://soundcloud.com/erickmorillo

YT: https://www.youtube.com/channel/UCju1qGUjoDMU-0ORe55F1Lg