Saj veste tisto o originalih in ponaredkih – ponaredek seveda nikoli ne more biti tako kakovosten in edinstven kot original. Na tržišču se v zadnjih letih pojavljajo precej dobre kopije izvrstnih izdelkov po (razumno) nekoliko nižjih cenah.

Kitajski Iphone tako stane manj kot 40 dolarjev, zato se poraja vprašanje; bi takšen izdelek vseeno kupili, kljub temu da ni zares originalen izdelek?

Ko se stvar dotakne nakita, gre še za še bolj oseben pristop – morda včasih celo za statusni simbol.

Chanelove perle vsekakor niso enakovredne tistim, ki jih za nekaj evrov lahko kupite v vsaki bolje založeni trgovini. Tudi Smash zapestnice imajo svoje “kitajske dvojnike”, ki se jih lahko naroči prek spleta.

A kako vedeti, ali gre za ponaredek?

V tem primeru, je pri ponaredkih možno opaziti površnost, saj detajli niso zares dobro izdelani, poleg tega se iz izdelkov ali njihovih embalaž širi neprijeten vonj, zapestnice pa je po navadi možno naročiti iz drugih kontinentov. Izbira je na koncu prepuščena vam, vseeno pa je tu potrebno poudariti, da nekateri proizvajalci izdelkov svoj nakit barvajo s strupenimi barvami, kar je izjemno škodljivo in neprijetno za kožo. Delovna sila, ki takšne zapestnice izdeluje so velikokrat otroci, da o delovnih pogojih niti ne govorimo.

Če si torej želite kakovostne zapestnice, izberite takšno, ki bo morda malenkost dražja, a bo zato bolj trpežna, vodoodporna, natančno izdelana in vam bo na koncu prav gotovo več pomenila.

Unikatne in simpatične kose najdete tukaj www.smash.si.