Ker so dnevi vedno krajši, večeri pa so se poooooooooooodaljšali, imamo več časa, da po napornem dnevu naredimo nekaj sproščujočega za vse svoje čute.

Sivko, ki je bolj poznana le kot rastlinica za odganjanje moljev v omarah, polijemo z nekaj vrele vode in si pripravimo odličen čaj. Ravno zdajle, ko to pišem brbota tamle na mojem štedilniku in polni celoten prostor z omamnim in sproščujočim vonjem. Mmmmm, diši, diši!

Učinkovine iz cvetov sivke nimajo le prijetnega vonja, ampak delujejo pomirjajoče tako na živce kot tudi črevesje, delujejo proti visoki telesni temperaturi ter lajšajo težave z očmi in ušesi. Nekaj kapljic eteričnega olja kanemo v olje za telo in z njim natremo celotno telo po vroči kopeli. Koža bo hvaležna, nahranjena in pomirjena. Ostalih nekaj kapljic uporabimo, da z njimi odišavimo prostor in tako z aromaterapijo delujemo na naše počutje. Vonj sivke namreč pomaga pri odpravi glavobolov, ki so nastali zaradi napetosti in stresa.

Eterično olje sivke, uporabljamo tudi maserji, saj z njim lajšamo bolečine v mišicah po celem telesu.

Če uporabimo malce svoje kreativnosti lahko iz nje izdelamo domača mila, kreme in dišavnice. Z dišečimi darilci bomo zagotovo presenetili svoje prijatelje.

Naj vijolični cvetovi sivke in njen vonj v naš dom prinesejo sproščeno vzdušje in popestrijo hladne dni.

Suzana je strastna raziskovalka življenja. Skozi delo na sebi in potovanja na najrazličnejše konce sveta se je seznanila za najrazličnejšimi tehnikami za zdravje telesa, uma in duha. Njene storitve obsegajo pestro paleto masaž (refleksoterapija, shiatsu, klasična masaža), osebno svetovanje, poučevanje ThetaHealing metode ter poučevanje flow joge. Pokukajte na njeno Facebook in spletno stran: