Žensko telo gre skozi spremembe vsak mesec – seveda med njih prištevamo tudi menstruacijo! Menstrualni cikel zaradi hormonskih sprememb velikokrat povzroči neravnovesje na fizični in emocionalni ravni. Nekatere ženske tako opazijo bolj mile spet druge nekoliko opaznejše simptome.

Gotovo pridejo tudi dnevi, ko niste povsem prepričani, ali je za slabost še mogoče kriviti samo menstruacijo… Med menstruacijo se zaradi napora vaše telo hitreje utrudi in je tako posledično bolj dovzetno za razne bolezni – kot na primer prehlad.

Kakšno so torej simptomi prehlada med »tistimi dnevi« v mesecu?

Pri nekaterih ženskah menstruacija spodbudi glavobole in bolečine v mišicah, kar je, med drugim, lahko tudi znak prehlada. Vseeno se simptomi mnogokrat pojavijo nekaj dni pred menstruacijo. Da bi svoje telo kar najbolj spoznali, opazujte, kako se počutite nekaj dni preden nastopi krvavitev.

Pri takšnih bolečinah si lahko pomagate z raztezanjem, jogo, globokim dihanjem in sprehodom v naravi.

Vrtoglavice?

Tudi to težavo lahko povzročita tako menstruacija kot prehlad. Če vrtoglavico spremljata še kašljanje, kihanje in »cmeravi« nos, je razlog več kot očiten – zboleli ste za prehladom – menstruacija pa lahko takšno stanje le še poslabša. V takšnem primeru je počitek ključnega pomena! Privoščite si ga.

Kaj pa nasveti?

Številne koristne nasvete, uporabne higienske pripomočke in (med drugim) zanimive informacije o mesečnem perilu lahko (pre)gledate (in v primeru pripomočkov tudi naročite) na sledeči spletni povezavi: www.lalicup.si.

Menstrualna skodelica Lalicup je zelo priročna, udobna, ekološka, cenejša, predvsem pa zanesljivejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, ki pride prav v trenutkih, ko se z menstruacijo res ne želite (ali pa vam je neprijetno) ukvarjati.

Torej pride menstrualna skodelica Lalicup zelo prav med prehladi in virozami. Zakaj?

  • ker jo lahko nosite tudi do 12 ur,
  • ker ima večjo kapaciteto in tako tudi pri močnejših menstruacijah ne prepušča,
  • ker ima dodaten rob, ki še dodatno poskrbi, da skodelica ne pušča,
  • ker je izdelana iz mehkega medicinskega, ki preprečuje nabiranje bacilov,
  • ker ima skrbno oblikovan spodnji del, zaradi katerega se v nožnici ne zasuka (to se lahko zgodi pri drugih menstrualnih skodelicah),
  • ker ne povzroča glivičnih vnetij.

Če imate tudi vi dovolj klasičnih menstrualnih vložkov in tamponov, si preberite TE razloge, zakaj bi jih morala nadomestiti z menstrualno skodelico Lalicup.

Menstrualno skodelico Lalicup najdete v spletni trgovini www.lalicup.si.

Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske – ker želimo, da zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo.