Najbrž smo vse že dobro seznanjene s simptomi, ki napovedujejo prihod menstruacije (ali pa nas opomnijo, da je že tukaj) — poveča se naša lakota, mnogokrat postanemo pretirano čustvene (brez tehtnega razloga), nenazadnje pa se v prvih dneh menstruacije poveča tudi naš spolni nagon.

Zaradi slednjega si marsikatera včasih zaželi spolnih odnosov, a dandanes še vedno obstaja kopica ljudi s predsodki o seksu med menstruacijo — in vsekakor jih razumemo! Menstrualni seks skorajda zagotovi nered in krvave rjuhe, čemur pa se večina naših partnerjev (in, bodimo iskrene, tudi me) želijo izogniti.

Ko pa se opomnimo na številne koristi, ki jih prinese seks med menstruacijo, se par kapelj krvi na rjuhi zdi še najmanjši problem. Menstrualni seks lahko namreč (v nekaterih primerih) ublaži neugodne krče, orgazmi so močnejši, povečan pretok krvi skozi genitalno območje pa deluje kot naravni lubrikant. Dodatna prednost — na daljši rok lahko seks med menstruacijo pripomore h krajšim menstrualnim ciklusom!

Kaj lahko narediš ti, da partnerju in navsezadnje tudi sebi omogočiš kar se da udoben seks med menstruacijo?
Poleg pogovora, razbijanja dvomov ter preizkušanja novih pozicij lahko začas seksa uporabiš soft tampone, ki so kot nalašč za higienski spolni odnos med menstruacijo!

Soft tamponi za seks med menstruacijo

Soft tamponi za seks med menstruacijo

Razviti so bili na podlagi najnovejših ginekoloških raziskav, namenjeni pa niso le uporabi med spolnim odnosom, temveč tudi med športnimi dejavnostmi. Izdelani so iz okolju prijaznih snovi brez dodatnih kemikalij, zaradi velike absorpcijske sposobnosti pa so primerni tudi za ženske z močnejšim tokom.

Menjava soft tamponov je seveda odvisna od posameznice in moči njenega menstrualnega toka. Ob močnejšem toku (navadno med prvimi dnevi) tampone menjamo na tri do pet ur, ob šibkejši menstruaciji pa lahko pred menjavo počakate tudi dobrih osem ur. Menjava soft tampona pa je vsekakor obvezna po vsakem spolnem odnosu.

Pomembno je poudariti, da tamponi tamponi niso kontracepcijsko sredstvo.