Toliko je govora o samskosti in o osamljenosti, da vam tokrat ponujamo širšo sliko, ki jo boste ugledali s prebiranjem spodnjega članka.

Osamljenost pride, potrka na vrata in nam pokaže vso žalost, ki tiči v nas. Osamljenost nastopi, kadar smo težko sami s seboj, kadar menimo, da smo sami za vse, kadar pozabimo, kdo smo mi v resnici.

Za osamljenost obstaja eno zdravilo. In to ni partner.

Osamljenost izvira iz občutka, da smo sami, samcati na celem svetu. Da nas nihče ne mara, nihče ne razume, da ni nikogar, ki bi nas skril v svoj objem. Vsak človek se je že kdaj počutil osamljenega.

V resnici samskost in osamljenost nimata prav nič skupnega. Samski imajo le več časa za občutenje osamljenosti, medtem ko so tisti, ki so v partnerstvih, ves čas ob nekom in tako malo pozabijo na svojo osamljenost.

Kaj pa sploh je samskost? Samskost je le beseda, ki predalčka ljudi. Nek sistem smo pač morali razviti, da se opredeljujemo. Opredeljujemo se povsod in po vsem. Ti si ženska, ti si moški. Ti si belec, ti pa črnopolt. Ti si star in ti mlad. Ti si ločen, ti poročen, ti v zvezi in ti samski.

V resnici smo vsi ljudje in zgolj ljudje. V članku bomo opredelili, kaj je samskost, kaj je osamljenost in to, da samskost in osamljenost nista nujno povezani. Govorili bomo tudi o tem, kaj pomeni biti sam s seboj in kako je veliko bolje biti samski kot osamljen v partnerstvu. Kaj se zgodi nekje vmes, v naših življenjih, v naših partnerstvih, da izgubimo sebe in postanemo osamljeni? Ponujamo tudi odgovor, kako zopet najti sebe in se otresti osamljenosti.

Več najdete tukaj: http://www.dogodkizasamske.si/rubrike/samskost-in-osamljenost_52173772.html

Dogodki za Samske povezujejo samske preko najrazličnejših dogodkov in potovanj z domiselnimi spoznavnimi koncepti – v živo. Gre za izjemno zanimive, zabavne in učinkovite načine spoznavanja samskih, ki vsekakor obljubljajo nove zgodbe.

Poleg dogodkov in potovanj na spletni strani www.DogodkiZaSamske.si najdete tudi kakovostne vsebine (članke, intervjuje s slavnimi, recenzije izbranih knjig na področju psihologije osebnosti, življenjske zgodbe samskih, pisne, audio in video izjave udeležencev, primere pogovorov udeležencev na dogodkih, galerijo slik z dogodkov, srečne zgodbe parov, svetovalnico, priročnike, medijske objave, možnost nakupa darilnega bona in še in še …).

Direktorica Dogodkov za Samske je Nina Slapnik – podjetnica, ki že vrsto let skrbi za pozitivo, veliko zanimivega in družabnega povezovanja, predvsem pa za učinkovito spoznavanje novih samskih ljudi. Pravi, da je spoznavanje v živo neprecenljivo, saj ponuja osebni stik takoj ob srečanju, s tem pa se lahko začuti tisto pravo energijo sočloveka. Rezultati novih prijateljstev, partnerstev, števila novorojenih otrok in porok pa so presenetljivo in čudovito visoki.