AVTOR: Robert Lisac

Sabina, pred kratkim si na poročnem sejmu predstavila kolekcijo nakita, ki je nastal v sodelovanju z Mihaelo Kežman. Lahko poveš kaj več o tej zgodbi?

Res je. To je bil moj prvi sejem z najinim nakitom, katerega sem se neizmerno veselila. Predstavili sva vse tri kolekcije, torej »S« kolekcijo, kolekcijo »Moč besed« in pa zadnjo, ki je bila premierno na ogled, z imenom »SRebrna«. Sama udeležba na tem sejmu mi je dala ogromno, to sem res nekako potrebovala, saj sem želela iz prve roke videti in doživeti odziv ljudi, jim predstaviti zgodbe nastajanja nakita in jim svetovati. Moram reči, da so bili obiskovalci precej pozitivno presenečeni, da sem osebno bila prisotna in se z njimi družila. Skratka bilo je čudovito, zato imam v prihodnosti v načrtu obiskati tudi kak drug sejem, na drugačno tematiko.

unikatni-uhani-srebrna-1

Zdi se, da se nakit in polimerne gline počasi prebija tudi v svet glamurja in visoke mode. Kako si to kot manekenka in kreatorka nakita razlagaš?

Dejstvo je, da je trg nakita prenasičen z raznimi kičastimi ponaredki ter z masovno proizvodnjo nekvalitetnih in vse preveč ponavljajočih se kosov. Ljudje se posledično vračajo k naravi, k stvarem, ki so pristne in nekaj veljajo, pomenijo. Vse bolj tudi cenijo unikatne in ročno izdelane produkte, tako pri oblačilih kot tudi pri samih modnih dodatkih. Sama pa sem mnenja, da visoka moda krasno sovpada s kančkom unikatnega dotika in ustvarjalnosti pri samem stiliranju. Na tak način lahko ustvarimo prefinjen in izbran videz, ki je lahko še kako poseben, drugačen, če ga dopolnimo z unikatnim dodatkom, ki se podpisuje pod naš osebni karakter.

Kako to, da si se lotila snovanja nakita in kakšno vlogo je pri tej odločitvi imelo dejstvo, da se ukvarjaš tudi z manekenstvom?

Že kot majhna deklica sem se navduševala nad vsem lepim, povezanim z umetnostjo. Pisala sem zgodbe, pesnila, slikala, ustvarjala portrete in še marsikaj drugega. Z odraščanjem pa sem se vse bolj poglabljala v modni svet ter v vse, kar je na kakršenkoli način povezano z njim. Lahko trdim, da je manekenstvo kot tako našlo mene in ne obratno. Moja želja, da bo nekoč napočil dan, trenutek, ko bom svojo strast do vsega lepega lahko izrazila na nek edinstven način, se je razvijala in postajala vse močnejša.

Torej glede na to, da je bila že od nekdaj moja skrita želja ustvariti nekaj edinstvenega, menim, da je ta kolekcija nekako logična posledica mojih hrepenenj, povezanih tako z modo kot tudi s samo umetnostjo ter potrebo po drugačnem.

_dsc6056

Katere tri kvalitete mora imeti nakit, da navduši potencialne stranke, da ga tudi kupijo in nato s ponosom nosijo?

Nakit je dodatek, ki daje jasno sporočilo kdo smo in v kaj verjamemo. Z njim lahko počnemo vse mogoče. Z enim samim kosom nakita lahko svoj stil krasno dodelamo, ga spremenimo, mu dodamo edinstven pečat in nenazadnje tudi sporočilnost.  Če me sprašujete po treh bistvenih lastnostih, lahko z gotovostjo trdim, da je pravi kos, ki pritegne predvsem tak, ki je unikaten, izdelan z ljubeznijo in tisti, ki v sebi nosi močno in resnično zgodbo (pomen), zaradi katere je sploh nastal.

prsta-sabina-remar

Lahko malce bolj podrobno opišeš vajino sodelovanje z Mihaelo Kežman?

Nekega lepega dne sem spoznala krasno Mihaelo Kežman, pravo strokovnjakinjo na področju izdelave unikatnega nakita kot tudi drugih podobnih unikatov. Menila je, da sem oseba, ki bi znala v njen nakit vnesti življenje in z njim dihati. Kaj kmalu pa sem prišla do svoje vizije, kako naj bi unikatni kosi poosebljali mojo osebnost, v najrazličnejših barvah in oblikah. Najino sodelovanje se je spontano in zelo hitro poglabljalo v lepo prijateljstvo, polno novih domislic. Takoj sva pričeli z zbiranjem idej, oblik, tehnik, imen, embalaže in vsega, kar je bilo potrebno za izvedbo celotne unikatne zgodbe.

Nastali so krasni unikatni kosi nakita, kateri so odsev mojih idej, zamisli, navdiha, osebnosti ter plod tesnega sodelovanja dveh svetov. Podpisujem se pod celotno idejno zasnovo pred samo izvršitvijo. Mihaela Kežman pa je kot prava strokovnjakinja na svojem področju in dolgoletna oblikovalka unikatnega nakita prispevala svoj nepogrešljivi delež v izvedbo vseh mojih idejnih zasnov.

Kateri elementi so potrebni za uspešno promocijo nakita?

Sama sicer kar aktivno promoviram svoj nakit, tako v raznih tiskanih časopisih kot tudi na družbenih omrežjih. A moj slog same promocije ni nikoli vsiljiv. Menim, da je pri promociji zelo pomembna zgodba in kakovostna predstavitev, še bolje s predlogi kako nek kos nakita vnesti v celoten stajling.

Kako lahko ljudje izvedo več o tebi in tvojih projektih?

Sem precej ažurna na družbenih omrežjih. Vse svoje zamisli, ustvarjanja, mnenja, predloge, doživetja ipd. z veseljem delim tudi s svojimi prijatelji in ostalimi, ki me spremljajo.

  • In nenazadnje tudi spletna trgovina, v kateri si posamezniki lahko bolj podrobno ogledajo unikatne kose nakita in tudi opravijo naročilo.