Atlas se po Atlasprofilax metodi namešča s pomočjo naprave. Ta naprava je bila narejena posebej za ta namen, glavni del je ročka, na katero je nameščen bat, s katerim pritiskam na določene akupresurne točke na vratu. Ta bat vibrira z določeno frekvenco. Njegov namen pa je, da zmasira in sprosti kratke mišice in vezi okrog atlasa, da je rotacija atlasa lažja. Nato še jaz z lastno silo potiskam bat v mišice in rotiram atlas nazaj v pravilen položaj.

Ker metoda deluje na principu masaže, spada pod wellnes in je zato popolnoma varna. Pri tem ne vrtimo glave v skrajne položaje in ne nategujemo vratu, zato ni nobene nevarnosti, da bi prišlo do kašnih poškodb.

Kako poteka namestitev?

Stranka sedi na stolu, čim bolj sproščena. Jaz po predhodnem pregledu ugotovim, v katero smer je atlas zarotiran. Nato z batkom pritiskam na mišice (ki so tik pod lobanjo) na levi in desni strani. Na vsaki strani naredim določeno serijo pritiskov in potem preverim, kakšen je bil uspeh namestitve. Če se atlas še ni namestil v sam sklep, postopek ponovim, dokler atlas ni na svojem mestu. To po navadi traja 5 – 10 min.

Tako pa izgleda naprava, s katero nameščam atlas:

Za brezplačen posvet pokličite na številko

031 265 491 (Katja Jus).

Več informacij na spletni strani www.atlasprofilax-slo.si.

Splet naključij me je pripeljal do poklica, ki ga danes z velikim veseljem in zadovoljstvom opravljam. Ali pa morda usoda. Kdo ve. Pomembno je, da lahko s svojim znanjem pomagam ljudem na enostaven in varen način in jim življenje naredim manj boleče, svobodno in vredno človeškega dostojanstva.