Danes smo na prelomnici masovne uveljavitve umetne inteligence (AI). Pametni telefoni bodo glavna platforma, vplive pa bo čutila vsa ekonomija in številne industrije, od proizvodnje do zdravstva.

Ob koncu leta 2017 je le še malo dvoma o tem, da umetna inteligenca predstavlja veliko spremembo in prevetritev za naš vsakdan, posel in tehnologijo na splošno. Umetna inteligenca zveni znano – besedna zveza je z nami že več kot desetletje, a šele sedaj lahko opazujemo prve implementacije umetne inteligence na nivoju uporabniških naprav, kot je na primer Huaweijev pametni telefon Mate 10 Pro. Zahvaljujoč namenskemu čipu in zmožnostim strojnega učenja, je naprava, ki je dovolj majhna, da paše v vaš žep, zmožna izvajati naloge, ki so bile še do pred kratkim povsem nepredstavljive celo za superračunalnike. Pri International Data Corporation (IDC) so v priznani raziskavi z naslovom Mobile AI and the Future of Intelligent Devices (Mobilna umetna inteligenca in prihodnost inteligentnih naprav) zapisali, da umetna inteligenca stoji na prelomnici naslednje velike tehnološke revolucije, ki bo družbo korenito spremenila na bolje.

Investicije v umetno inteligenco po vsem svetu strmo rastejo. Na tem področju danes prevladujejo tehnološki velikani, kot je Huawei. V letu 2016 so po ocenah vložili umetno inteligenco med 18 in 27 milijardami evrov, od katerih je bilo 90 % vloženih v razvoj in raziskave.

Raziskave kažejo, da umetna inteligenca ne prinaša le prevetritve, ampak tudi pravo vrednost v naše vsakdanjike. Že sedaj se pripravljajo scenariji za rabo umetne inteligence ne le na področju pametnih telefonov in posebnih naprav, ampak tudi v prodaji, proizvodnji, zdravstvu, energetiki in transportu. Na vseh teh področjih lahko umetna inteligenca dvigne poslovanje z izboljšanjem učinkovitosti, zanesljivosti in varnosti. Poleg tega pa lahko umetna inteligenca izboljša zbiranje in obdelavo podatkov ter pomaga pri optimizaciji in avtomatizaciji procesov.

Umetna inteligenca tudi v vašem žepu

Vendar pa prednosti ne bodo občutile le velike korporacije – v roke posameznikov bo umetno inteligenco prinesel pametni telefon. Po podatkih organizacije IDC je bilo v letu 2016 na vsak osebni računalnik prodanih 5,6 pametnih telefonov. Uveljavitev pametnih telefonov presega uveljavitev katerekoli elektronske naprave do danes. Pri IDC predvidevajo, da si bo do leta 2021 več kot 60 % svetovne populacije lastilo pametni telefon. Gre za najbolj široko uveljavljeno potrošniško elektronsko napravo in privzeto platformo za masovno posvojitev umetne inteligence. Dodatek umetne inteligence že danes omogoča “magične” funkcije, kot je rezervacija karte za film, po tem, ko ste fotografirali filmski poster na ulici. Raziskava organizacije IDC nakazuje, da bodo pametni telefoni postali inteligentne naprave, ki bodo omogočale edinstvene izkušnje s pomočjo predvidevanja uporabnikovega naslednjega koraka in ukrepanja glede na to predvidevanje.

Zahvaljujoč umetni inteligenci se bodo pojavili novi, napredni načini rabe. Z namenskimi čipi za umetno inteligenco bodo imele mobilne naprave boljše zavedanje uporabnikovih potreb in bodo zagotavljale avtomatizirane storitve in izkušnje.

Med načini rabe in lastnostmi, ki bodo prve pridobile na račun umetne inteligence na napravi bodo:

1. Virtualni asistenti

Z manj zanašanja na umetno inteligenco v oblaku ter povezljivost, bodo virtualni asistenti in glasovni ukazi postali glavni način, na katerega uporabniki upravljajo s svojimi pametnimi telefoni.

2. Obogatena resničnost

Pridobila bo obogatena resničnost. Danes potrebuje znatno procesiranje v oblaku. Z umetno inteligenco, ki zahteva več lokalne procesne moči na napravi, bo upravljanje z obogateno resničnostjo bolj učinkovito, s čimer bo zagotovljenih več funkcij.

3. Kamere

Specializiran procesor v napravi, ki neprestano analizira sliko, ki jo kamera vidi, medtem ko uporabnik fotografira, bo z natančnim samodejnim prilagajanjem svetlosti, ISO vrednosti, barvne temperature in časa zaklopa vsakokrat, ko uporabnik pritisne na gumb za zajem slike, imel velik vpliv na uporabniško izkušnjo.

4. Dobrobit in zdravje

Z boljšo zmogljivostjo, ki ni vezana na hitrost podatkovne povezave in optimalno skrbi za zasebnost uporabniških podatkov, bo mnogo aplikacij lahko v realnem času pošiljalo obvestila uporabniku (ter po potrebi tudi zdravniku) glede na analizo podatkov o uporabniku in podatkov, ki bodo zbrani z različnih senzorjev na nosljivih napravah. S tem bo lažje napovedati zdravstveno stanje, na podlagi katerega bo uporabnik lahko poiskal strokovno pomoč, hkrati pa bodo zdravniki lahko pomagali svojim pacientom, ko bo umetna inteligenca na napravi s pomočjo algoritmov zaznala grožnjo.