Kaj se zgodi, ko gre naenkrat vse narobe? Črne misli vsepovsod, še uslužbenka na okencu pošte vas grdo pogleda. In zakaj pride do te meje, ko je vse naenkrat črno? Ker vsakič, ko gre kaj narobe, se pritožujemo, namesto, da bi preusmerili misli na pozitivno se vse stopnjuje in na koncu poruši.

Izstopite iz začaranega kroga

Če čutite, da vas je nekdo hudo prizadel ali da ste storili hudo napako, vam odvečne skrbi zagotovo ne bodo pomagale. Ravno tisti trenutek, ko opazite, da niste v redu preusmerite misli na pozitivne dogodke, enostavno izstopite iz začaranega kroga. Lahko si ponavljate tudi afirmacije:

“Poslavljam se od tega dogodka z ljubeznijo:”

“Pred mano so dobre izkušnje.”

“Vse je v najlepšem redu.”

“Mirna sem.”

Bolje je, da se preusmerite na pozitivne misli, daj boste v nasprotnem primeru čedalje bolj “tonili” v negativo. Ustavite to, saj zmorete!

 

Odmaknite se od “negativcev”

Če vidite, da nekdo “podpira” vaše jamranje in vas velikokrat ogovori s stavki kot so:

“Tako pač je, nimaš kaj.”

“Kaj nisi prej mislila.”

“Zakaj si tako nepremišljena?”

“Propadla boš”, potem je bolje, da se odmaknete od takšnih ljudi, čemu vam pride prav krivica in obsojanje, če v danem trenutku potrebujete pozitivno spodbudo za naprej. Nesmiselno se je spraševati o dogodkih, če nimate več na njih vpliva, saj je že v preteklosti. S takšnimi ljudmi se boste počutili le bolj nezadovoljno.

 

Nov začetek

Čas je, da se poslovite od drame in se spravite v akcijo iskanja rešitev, vmes si privoščite počitek, nato pa spet pozitivno iščete rešitev naprej. Preberete si lahko tudi kakšno pozitivno knjigo, ki vam bo dala zagon v boljši vsak dan. Priporočamo avtorico Louise Hay, ki ima zbirko pozitivnih knjig, ki vam bodo spremenile življenje. Zapomnite si, lahko si ustvarite življenje, kot si ga želite.

 

Foto: Picstopin