Čas ranega otroštva je ravno pravšnji za razvijanje otrokove ustvarjalne plati. Ne le, da se malčki z igro učijo, ampak z njo obenem razvijajo tudi svojo osebnost ter skrite talente. Kako torej doseči čim bolj pozitivne rezultate na področju glasbe, ustvarjanja in igre? Najpomembnejša je celotna izvedba učenja določene vrline. Kako se le-tega lotiti?

USTVARITE VARNO IN UDOBNO DELOVNO OKOLJE

Da otrok lažje razvija tako miselne kot tudi praktične kompetence, je potrebno ustvariti okolje, v katerem se bo počutil varno. S tem pa ne mislimo samo na poznano otroško ali dnevno sobo, temveč tudi na prijazne družinske obraze – učenje novih spretnosti bo maminim nasmehom in očetovimi vzpodbudnimi besedami potekalo veliko bolj sproščeno.

POSEZITE PO PRAKTIČNIH PRIPOMOČKIH

Veliko prednost pri učenju in osvajanju priročnih vrlin predstavljajo tudi praktični pripomočki, katerih uporaba naj bo čim bolj preprosta. Igranje instrumenta je vedno prva izbira pri iskanju hobija za svojega otroka, pogosto pa je ta premlad za uspešno brenkanje s kitaro. Pri nižji starosti se lahko odločite za razvijanje preprostejših kompetenc. Otroci se v rosnih letih nenehno navdušujejo nad živimi in pisanimi barvami – zakaj jih ne bi navdušili za slikanje na platno? Morda se v vaši hčeri ali sinu skriva naslednik Rembrandt ali Picasso!

Da se izognete nepotrebni packariji in kasnejšemu čiščenju ravnokar pobrisanih tal, se odločite za nakup priročnih DoddleBags. Praktične plastične, neprodušno zaprte vrečke omogočajo zabavno ustvarjanje. Paket DoddleBrushSet vsebuje 4 vrečke, 4 varnostne pokrovčke v različnih barvah, 4 barvne nalepke in 4 pokrovčke s čopičem. Vsako izmed vrečk napolnite z barvo, lepilom ali bleščicami in privijte nastavek s čopičem.

Praktični paket vsebuje vse potrebno za ustvarjanje mojstrovin

Praktični paket vsebuje vse potrebno za ustvarjanje mojstrovin

Vsekakor pa mlademu ustvarjalcu ne pozabite nuditi podpore in morebitne pomoči. Le tako bo vaš otrok dosegel najboljše možne rezultate z najmanj težav.