Zavedamo se, da ohranjanje zdravega telesa poleg telovadbe zahteva tudi zdravo prehrano – tu pogosto nastopijo proteini. Veliko je že bilo rečenega o proteinih – po treningih prispevajo k hitrejši regeneraciji mišic, pomagajo pri pridobivanju dodatnih snovi (katerih samo s hrano sicer ne bi zaužila), prispevajo k povečanju in ohranjanju mišične mase … Seveda obstajajo različne vrste proteinov z različnimi funkcijami. Vnašanje proteinov torej nudi ogromno koristi, a marsikdo ne ve, kako proteine implementirati v svoj jedilnik. Zato smo mi pobrskali med najpreprostejši in vsakdanjimi recepti, ki vam bodo služili kot vodilo v svet proteinov!
o

Kakšne obroke lahko torej pripravimo s pomočjo proteinov?

Obrok #1: Italijansko doživetje

Priznam – sama v kuhinji nisem mojstrica, zato se najpogosteje odločim za pripravo testenin, saj ne zahtevajo pretiranih kuharskih sposobnosti in vzamejo malo časa. Če se tudi sama manj rada ukvarjaš s kuhanjem, in rajši ješ, so klasični italijanski recepti kot naročeni zate!

Vitalabo namreč za ljubiteljice klasičnih bolognese testenin ponuja že pripravljene omake, ki vsebujejo tudi 35% beljakovin! S pripravo omake se lahko seveda tudi poigrate in jo začinite na sebi priljubljeni način – dodate smetano, začimbe, morda tudi malce sira – kar vam srce poželi!

Po drugi strani pa lahko omako  uporabite tudi za pripravo pice,  katero pa seveda v stilu zdravega življenjskega sloga okrasite z različno zelenjavo. Ker je Vitalabo omaga 100% veganska, lahko z njo pripravite popolnoma vegetarijanske obroke!

Omaka

Omaka za testenine, ki vsebuje 35% beljakovin!

Obrok #2: Pikantna poslastica

Za ljubitelje pikantnejših obrokov pa spletna stran Vitalabo nudi beef jerky – marinirano suho meso, s katerim lahko obogatite okus rižoti, ga dodate v mineštro, ali pa ga s češnjevimi paradižniki servirate k jajcem na oko pri zajtrku.

Za hitri obrok lahko pripravite beef jerky sendvič – meso natrgajte na manjše kose, dodajte solato, priljubljeni namaz, morda tudi kos paradižnika.

Kot bonus lahko kruh spečete sami s proteinsko mešanico za peko kruha! Priprava je zelo preprosta – mešanico zmešamo s toplo vodo, dokler ne dobimo gladkega testa. Po uri počivanja testo za 60 minut potisnemo v pečico in počakamo, da nas privabi vonj sveže pečenega kruha.

Beef jerky

Beef jerky vsebuje 36% proteinov.

Obrok #3: Obrok na poti

Ker se življenje premika hitro, pogosto pozabimo na redne obroke – ko pa se nanje spomnimo, nikdar ne najdemo časa, da bi v obroku uživali. Torej – kadar si na poti, ali pa nimaš časa za zajtrk, se začasno nasiti s proteinskim napitkom v okusu omamne vanilije, okusne čokolade ali sladke jagode.

Proteinski napitek

Proteinski napitek za na pot

Obrok #4: Pregrešna sladica

Seveda nikakor ne smemo pozabiti na občasno sladico (dve, tri, deset …), a se tudi v tem primeru ni potrebno popolnoma odreči zdravemu načinu prehranjevanja – svojo “proteinsko dozo” lahko dobiš tudi s čokoladnim pudingom, palačinkami, ali lešnikovim namazom. Vsake toliko časa se lahko malce pregrešimo, zato kar pokukaj na spletno stran Vitalabo in poišči sebi najljubšo sladico!

10 % POPUST za bralke CAELLE
Ker  smo želeli naše zveste bralke nagraditi, smo vam uredili skrivni popust! Preden opravite nakup na Vitalabo, vnesite kodo CAELLE-19 za 10% popust na katerikoli izdelek!
POPUST