Od srede, 12., do nedelje, 23. novembra 2014 se bo odvijal že 25. ljubljanski mednarodni filmski festival, LIFFe. Festivalska prizorišča se bodo odvijala v Linhartovi in Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, Kinodvoru, Kinu Šiška, Kinu Komuna, Slovenski kinoteki in v Koloseju Maribor. Osrednje festivalsko središče pa bo potekalov Drugem preddverju Cankarjevega doma.

Festivalski program obsega 98 celovečernih in 21 kratkih filmov, Program si lahko ogledate tu.

 

Vstopnice

Komplete vstopnic s popustom lahko kupite tudi prek spleta

Predpremiere in Kralji in kraljice 5’90 EUR, drugi sklopi 4’90 EUR, Kinobalon 4’50 EUR; Kolosej Maribor 4’60 EUR

Katalog: 8 EUR

 

Za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence v času predprodaje in redne prodaje vstopnic: Predpremiere in Kralji in kraljice 5’50 EUR, drugi sklopi 4’50 EUR, Kolosej Maribor 4’30 EUR

V predprodaji posebne ugodnosti ob nakupu 6, 10, 15 in 20 vstopnic za različne filme; v redni prodaji posebne ugodnosti ob nakupu 4 ali več vstopnic za isti film. Popuste lahko uveljavljate na vseh prizoriščih festivala in nawww.liffe.siPopusti se ne seštevajo ter ne veljajo za odprtje in sklenitev festivala.  

 

Slovesno odprtje festivala

SR, 11. novembra, ob 19.30

Linhartova dvorana

Po krajši uvodni prireditvi, ki jo režira Matej Filipčič, si bomo ogledali film Playtime Jacquesa Tatija (Francija, Italija, 1967; 115′), ki je na 25. Liffu uvrščen v tematsko retrospektivo Veliko platno.

Gre za brezkompromisno drzno, mogočno in virtuozno koreografirano mojstrovino enega največjih vizionarjev filmske komedije, ki prinaša tudi kritični premislek zablod moderniziranja zahodne družbe.

Skupina Američank se na organiziranem potovanju po zahodnih prestolnicah nikakor ne more znebiti občutka, da so obtičale v enem in istem kraju, saj se urbana pokrajina skorajda ne spreminja. Počutijo se izgubljene. A nič drugače se ne počuti g. Hulot, domačin, ki jim poskuša priskočiti na pomoč. Šele takrat sredi brezosebne in hladne modernistične pokrajine vznikne nekaj človeške topline.

 

Družabni program

Od 12. do 23. novembra

TS kotiček na 25. Liffu

Da bo festival še bogatejši s filmskimi vsebinami in da bo obiskovalcem čas med čakanjem na projekcije v dvoranah hitreje mineval, glavni pokrovitelj festivala Telekom Slovenije vabi v svoj kotiček k ogledu filmov videoteke DKino na SiOL TV. Podrobnejši spored predvajanih filmov bo objavljen v TS kotičku, na festivalskih info točkah in na spletni strani www.liffe.si

Drugo preddverje, Cankarjev dom, vstop prost

PE, 14. novembra, ob 21. uri

 

Moj filmski junak

Vklopite domišljijo, pobrskajte po omari in se prelevite v filmskega junaka.

Najboljši kostum na zabavi bomo nagradili z vstopnico za sklepno prireditev festivala.

Zahvaljujemo se: Droga Kolinska, d.d.; Pivovarna Union, d.d.; Tobačna grosist, d.o.o.; Storck, d.o.o.; Arc-Kranj, d.o.o.

Drugo preddverje, Cankarjev dom

 

PE, 21. novembra, ob 19. uri

Režiraj Rexa

Dražba stolov

Društvo oblikovalcev Slovenije je med 25. Liffom poskrbelo za lepoto udobja v festivalskem središču v Drugem preddverju CD. Člani so se odločili ustvarjalno uporabiti slovensko oblikovalsko ikono – naslanjač Rex – v nekoliko drugačnih podobah. Stoli bodo avtorski, podpisani, na njih se bodo obiskovalci med filmskimi odmori lahko spočili in se na njih tudi fotografirali, na dražbi pa si morda katerega tudi kupili.

Projekt je nastal v sodelovanju med DOS in Impakta Les, d.o.o.

Dvorana E1–2, Cankarjev dom, vstop prost

 

Od 12. do 23. novembra

Kinodvor. Meeting point.

Srečanja, klepet s filmskimi ustvarjalci in prijetno ozračje v kavarni Kinodvora, ki je med Liffom vsak dan odprta do 2. ure zjutraj.

 

Liffe za otroke (in starše)

SO, 15. novembra, od 17. do 19.30

Brki in skodelica kave

Brezplačna delavnica za otroke od 4. do 10. leta, katerih starši si bodo takrat ogledali kateri koli film na 25. Liffu. Otroci bodo ta čas preživeli zabavno in ustvarjalno ter izvedeli marsikaj zanimivega o Ivanu Cankarju, kulturi in umetnosti, po Cankarjevem domu pa jih bosta popeljala Kulturni duhec in Domišljija.

Obvezne prijave (število otrok je omejeno) do PE, 14. 11., do 17. ure: E ivana.vulanovic@cd-cc.si

Hostesi bosta otroke pričakali v Drugem preddverju CD.

 

Od 12. do 23. novembra od 17. do 21.30

Starši na Liffe, otroci na Malo ulico

Varstvo za otroke od 4. do 8. leta vse dni festivala v Družinskem centru Mala ulica (Prečna ulica 7) s priloženo vstopnico po posebej ugodni ceni 6 EUR za čas projekcije + 45 minut.

Informacije in prijave (najpozneje dan pred želenim varstvom): E info@malaulica.si T 01/306 27 00