Naše ulice so še pokrite s snegom in ledom, predstavnice ženskega spola pa si že zamišljamo, kako bomo iz toplih škornjev skočile v lahkotnejša obuvala. Predstavljamo nekaj modnih trendov za lepši korak.

 

Nizke pete

Tiste, ki imate svoja stopala rada trdno na tleh, bo razveselila novica, da bodo letos v modi čevlji brez pete. Še dlje so šli pri Chanelu, kjer so na svojo modno revijo za pomlad 2014 umestili modele v tekaških čevljih. Manekenke so se po modni brvi tako sprehodile v elegantnih oblačilih visoke mode, na nogah pa so nosile nizke športne čevlje.

 

»Prozorni« salonarji

Preteklo sezono so zvezdnice oboževale salonarje z elementi iz PVC-ja. Takšni salonarji ostajajo modni tudi letos, nekoliko se je spremenil le dizajn. Prejšnji modeli so bili namreč prozorni le ob straneh, letošnji pa  ponujajo še nekaj več pogleda na stopala. Ta trend se ni uveljavil le med salonarji, temveč se ga vse bolj poslužujejo tudi oblikovalci sandalov.

Pisani salonarji

Kaj bolj pristaja pomladi kot pisani čeveljci, ki nas ob vsakem pogledu popeljejo lepšemu dnevu naproti. Oblikovalka Sophie Webster si je pomlad na nogah zastavila barvito in nastala je kolekcija čevljev, katere navdih je bila Alica v čudežni deželi. Čevlji se na vaših nogah zasvetijo v živih barvnih odtenkih, dodatno pa jih krasijo pike in črte ter potiski src ali metuljev.

»Slip on« copati

Še en pokazatelj tega, da se nahajamo v času udobnejših korakov, je porast priljubljenosti »slip on« modelov športnih copat. Čevelj je brez pete in vezalk in že na prvi pogled deluje zelo udobno. Trgovci so jih že vključili v svojo pomladno ponudbo, ponujajo pa jih v različnih barvah ter z raznimi detajli.

 

Novinarka: Anamarija Božič

Foto: Instagram