Izgovor #1 Ne morem si privoščiti članstva fitnes centra

Denar ni težava le pri telovadbi, temveč mnogi ostalih aktivnostih in osnovnih življenjskih potrebah. Ker smo ljudje iznajdljivi, najdemo rešitve in alternativne opcije za večino teh težav, vključno s telovadbo. Najprej pomisli, kolikokrat na teden boš pravzaprav obiskovala fitnes? Pogosto boš namreč našla tudi dodatne izgovore, kot so “ceste so zasnežene, rajši ne bom tvegala” ali “pozabila sem natočiti gorivo, pa drugič”.
S telovadbo doma lahko prihraniš denar, ker ne plačuješ za astronomsko mesečno članarino, ob vsem tem pa ne potrebuješ dragih fitnes pripomočkov. Vaja zahteva uteži? Uporabi knjige, napolni vrečo z rižem itd. Možnosti je ogromno!

Izgovor #2 Sama ne vem dovolj o telovadbi

Ker sama nisi strokovnjakinja na tem področju, zagotovo potrebuješ osebnega trenerja, kajne? Ne ravno! Na spletnih straneh, ki jih zagotovo obiskuješ vsak dan, najdeš ogromno informacij o vrstah vaj za posamezne skupine mišic ter tiste, namenjene izgubljanju teže ali pridobivanju mišične mase. Da zagotoviš pravilno izvajanje vaj, obišči YouTube, pobrskaj med milijardo videov ter najdi tiste, ki se osredotočajo na telovadbo in izdelaj seznam predvajanja po svojem okusu!
Z brezplačnimi recepti, ki se skrivajo v mnogih kotičkih tako slovenskega kot tudi angleškega interneta, dodatno podpri izgubo ali pridobivanje telesne teže. Zapomni si, da je pravilna dieta pomemben del vsakega fitnes režima.

Izgovor #3 Menstruacija mi preprečuje telovadbo

Najljubši izgovor deklet je seveda menstruacija, ki ti pravzaprav ne preprečuje rednega workout-a, če uporabljaš prave menstrualne pripomočke. Če si pristašinja vložkov in tamponov, jih nemudoma zamenjaj z menstrualno skodelico. Ne le, da so vložki pogosto nezanesljivi, saj niso popolnoma fiksirani in časih prepuščajo menstrualno kri, tudi tamponi niso najboljša izbira zaščite, predvsem pri telovadbi. Zaradi močne vpojnosti pogosto izsušijo sluznico, kar povzroča neprijeten občutek pri bolj fleksibilnih športih.
Menstrualna skodelica je v tvojem telesu fleksibilna in se prilagaja tvojim gibom tudi med najzahtevnejšimi športnimi aktivnostmi. Uporabljaš jo lahko tudi med plavanjem!

Do udobnejše telovadbe z menstrualno skodelico!

Do udobnejše telovadbe z menstrualno skodelico!

Izgovor #4 Ne najdem časa

Na dan zadostuje še samo 30 minut telovadbe. Če od celega dne odštejemo približno osem ur obveznega dela ali pouka in osem ur spanca nam preostane še ostalih osem ur, v katerih zagotovo najdeš vsaj pol (ali četrt) ure, da opraviš nekaj preprostejših vaj. Te bodo v nekaj mesecih pripomogle k tvojim želenim rezultatom. Kadar se ti ponudi možnost za daljše in zahtevnejše rutine (recimo med vikendom), jo nedvomno izkoristi v svoj prid!
S telovadbo lahko nadomestiš zapravljene pol ure sedenja za računalnikom in igranjem s telefonom ter tako ne prispevaš le k bolj zdravemu telesu, temveč tudi bolj zdravemu načinu življenja.