dao-ogoPri akupresuri se akupunkturne točke stimulira s pritiskom prstov. Na točke lahko blažje ali močneje pritiskamo ali pa jih tapkamo z namenom, da stimuliramo in okrepimo energijo, po kitajsko qi (či) . S tem odstranimo nastale energijske blokade in energija lahko prosto steče po meridianskem sistemu.

Akupresura je neboleča metoda, tako se lahko globlje sprostimo ter se odpremo močnejšemu toku energije. Terapevt lahko poleg akupresure med terapijo uporablja še tehnike globinskega sproščanja ter pogovora o vzrokih za nastanek težav. Tako nam pomaga na nov način ozavestiti telo in stimulira sposobnosti telesa, da se samo zdravi.

Akupresura je učinkovita protibolečinska metoda, pospešuje prekrvavitev, ponovno nas spravi v ravnovesje in okrepi naš imunski sistem ter vitalnost. Pritiski na točke stimulirajo živčevje, delovanje organov in hormonskih žlez, ki začnejo izločati endorfine oziroma tako imenovane hormone sreče.

Metoda je učinkovita pri vseh vrstah težav kot so glavoboli in migrene, stres, izčrpanost, psihične težave, čustveno neravnovesje, nespečnost, bolečine v vratu, ramenih in križu, težave s sklepi, s kostmi, slabost, težave s prebavo ali bolečine v želodcu oz. trebušni votlini, vrtoglavica, težave z menstruacijo, menopavzo in neplodnostjo, težave v spolnosti … Pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi. Pripomore k boljšemu delovanju srca in ožilja, hitrejšemu okrevanju po poškodbah in boleznih. Pripomore tudi k pomlajevanju in hitrejšemu razstrupljanju organizma.

Človeški dotik v polju srca napravi prostor energiji duha oziroma po kitajsko shen qi (šen či) 神气 in nas poveže z našim bistvom. Med terapijo nastane polje, v katerem se popolnoma sprostimo in povežemo s sabo in v takem stanju lahko vstopamo tudi do novih idej, kreativnosti in življenjskega zanosa. To pa je pogoj, da v polnosti ohranjamo naše zdravje. V polnem ravnovesju smo bolj sproščeni, koža zasije in izgledamo mlajši ter srečnejši.

Leja Benedičič

Za bralke Caelle center Dao www.daotkm.si ponuja pri prvem obisku 10% popust. Prvi tretma zajema 10 minutno diagnostiko pri zdravnici tradicionalne kitajske medicine prim. dr. Lu Li ter 45 minutni tretma z akupresuro in ventuzami, ki ga izvaja Leja Benedičič.

LejaLeja Benedičič ima na področju akupresure dolgoletne izkušnje, znanje pa je nabirala na Kitajskem pri dr. Lily Li ter na Tajskem v Old Medical School Chiang Mai. V Sloveniji je sodelovala s kitajskimi zdravnicami tradicionalne kitajske medicine, trenutno pa sodeluje z zdravnico prim. dr. Lu Li v centru Dao TKM www.daotkm.si. Povsod po svetu je nabirala znanja in izkušnje s področja delovanja energije ter zavestnega giba in zdravilnega plesa.