Andrej Pirjevec z novo glasbeno poslastico, v kateri se boste našli …

Skladba govori o današnjih časih, ko vsak človek išče vse preveč napak in različnosti pri drugem sočloveku. Živimo v časih, ko je nujno potrebno gojiti strpnost in se naučiti »pozabiti napake«, kajti vsi jih delamo, hote ali nehote, ampak le kdor jih je sposoben pozabiti, lahko gre naprej, oprosti in živi dalje, v sožitju z okolico in ljubljenimi. Bodisi v partnerskih odnosih kot tudi na človeški ravni.

Andrej Pirjevec je že od malih nog v svetu glasbe. Že kot sedemletni deček se je začel učiti klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu pri profesorju Marku Feriju, kasneje še bobne. Sodeloval je v številnih zasedbah na območju Slovenije. Želja po znanju ga je odpeljala v London, kjer se je šolal na London College Of Music in tam tudi diplomiral. Med bivanjem v evropski prestolnici glasbe je veliko koncertiral in snemal ter s tem pridobil veliko znanja na poti profesionalnega glasbenika. Ustanovil in vodil je skupino The Open Trio, s katero je posnel avtorski zgoščenki. Trio je nastopil kot predskupina sloviti bobnarski legendi Billyju Cobhamu. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013


Foto: Robert Trebec

Zaplaval je tudi v gledališke vode – bil je idejni vodja, skladatelj soscenarist in producent predstave Človek ni simetričen, posvečene 110-letnici rojstva Srečka Kosovela, za kar je bil nominiran za osebnost Primorske v letu 2014, njegova izjava na temo kulture pa je bila izbrana za izjavo tedna na RTV Slovenija.

Andrej živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi glasbeniki, tako domačimi kot tujimi, in redno izdaja nove avtorske zgoščenke ter vodi svojo zasedbo Andrej Pirjevec – AP Group.

Informacije o skladbi:

Glasba, Besedilo, Aranžma: Andrej Pirjevec
Glavni vokal in Back vokali, El.bas, Bobni, El. klavir, Ak. Kitare: Andrej Pirjevec
Mix in Produkcija: Andrej Pirjevec
Mastering: Andrej Pirjevec
Posneto: v AP STUDIO Sežana; Kras, Maj/Junij 2019

Informacije o izvajalcu:

WEB: www.apmusicart.com
FB: https://www.facebook.com/AndrejPirjevecArtist
YT: www.youtube.com/user/aandrayp
BANDCAMP: https://andrejpirjevec.bandcamp.com​