Že v mladosti sem oboževala produkte, ki so bili namenjeni samo ženskam – najsibo ličila, oblačila, obutev in tudi higienske izdelke. Zdaj, po rojstvu treh otrok, je skrb za zdravje še toliko bolj pomembno.

Menstrualni vložki so naenkrat postali nepraktični, prav tako tamponi; oba produkta sta mi počasi, a neverjetno vztrajno načenjala potrpljenje… Stanje ni nič kaj ublažila niti vaginalna infekcija.

Odločila sem se, da je čas za nekaj novega – čas za nekaj, kar bo primerno za moje telo, preprosto za uporabo in (seveda) ugodno. Če sem iskrena, se mi menstrualna skodelica nikoli ni zdela izvrstna ideja, a sem se kljub vsemu po priporočilu prijateljice odločila, da poskusim.

Test radovednosti

Radovednost mi kar ni in ni dala miru, zato sem se odločila, da skodelico LaliCup naročim kar prek spleta. Hitro sem preverila, kakšna velikost je zame najbolj primerna in izpolnila še ostale podatke.

Prvi dan ali dan težav

Ko je LaliCup skodelica prispela, sem jo seveda takoj morala testirati. Uporaba je precej enostavna, čeprav sem na začetku – moram priznati – imela z vstavitvijo malce težav. Bolj zaradi tega, ker vstavljanja nisem vajena. Ampak mi je kaj hitro tudi uspelo! Zdaj – po nekaj mesečni uporabi, jo vstavim v nekaj sekundah. Praksa dela svoje, ni kaj.

Končno na konju

Ko sem se na vstavljanje navadila, je vse steklo precej gladko. Sprva nisem popolnoma vedela, kdaj je menstrualna skodelica polna in kako naj se s tekočino spopadem. Seveda sem se bala, da bom s tekočino popackala oblačila ali kako drugače povzročila »neprijetno situacijo«. Priznam, da je bilo odlivanje tekočine sprva nerodno in nelagodno opravilo, a sem se hitro navadila tudi na to. Za to, da bi popackala oblačila, preprosto ni bilo več nobene možnosti. Vse, ki vas je strah obiskati javna stranišča in tam izprazniti skodelico, naj vam povem, da je tudi ta strah popolnoma odveč. Nekajkrat boste poskusile, ampak ne skrbite, kmalu boste že prave mojstrice. Kot vse druge, ki so se že odločile na nakup skodelice!

Kaj pa čez noč?

Seveda sem preizkusila tudi »nočno seanso.« Operacija – uspešno izvedena! Kaj pa puščanje? To je me še kako presenetilo, saj skodelica namreč ni popolnoma NIČ puščala! Kakšno olajšanje.

Sklep

Pred uporabo sem oklevala, po prvi uporabi pa sem prepričana: skodelica LaliCup bo z mano na vseh potovanjih, v službi in med opravki – življenja brez nje si preprosto ne znam več predstavljati! Udobje, ki ga nudi, je božansko! Ne rabim več skrbeti, ali je na meni morda krvav madež, poleg tega lahko menstrualno tekočino odlijem šele po nekaj urah! In še dodaten bonus: skodelica LaliCup mi bo služila še nekaj let!

Vsem ženskam toplo priporočam, da se znebijo vseh toksičnih vložkov, tamponov in se raje odločijo za nakup skodelice LaliCup. Je praktična, cenovna ugodna rešitev, ki mi bo zagotovo prišla prav tudi med spomladanskimi sprehodi, teki, še bolj pa med poletnim plavanjem. Nič več vrvic, ki štrlijo iz kopalk!

Petra iz Ljubljane.