Neplodnost je vse pogostejša težava sodobnega sveta. Tudi v Sloveniji po zadnjih podatkih že vsak šesti par poišče zdravniško pomoč zaradi neuspešnih poskusov zanositve. S porastom neplodnosti so znanstveniki prišli do spoznanja, kako pomembni so cink in nekateri drugi vitamini in minerali, ki spadajo med mikrohranila.

Mikrohranil v današnjih časi s hrano ne prejmemo dovolj, nekateri pa z posebnim načinom prehranjevanja sploh na zaužijejo. Ker so naši krožniki napolnjeni s »prazno hrano«, nam kronično primanjkuje pomembnih snovi in to za sabo potegne vrsto zdravstvenih težav, tudi težave z neplodnostjo.

Za veliko mikrohranil niti ne vemo, kako pomembna so za naše zdravje. Med hranili velja omeniti feniletilamin, ki daje organizmu več energije ter zmanjšuje vplive stresa na telo.

Raziskave o neplodnosti namreč veliko vlogo pripisujejo stresu, ki deluje tudi na hormonsko neravnovesje v telesu. Pomembno je, da uživate hranila, ki so v naravni obliki oziroma so predelana iz naravnih oblik in pripravljena v obliki dopolnil k prehrani. NutriMax je dopolnilo, ki vsebuje preko 100 hranil, tudi mikrohranila.

Težave pri moški plodnosti

Moška neplodnost je vedno bolj pomemben faktor v nezmožnosti zaploditve otroka. Nedavna študija OMS-ja in dr. Stefano Scoglia so zaključili, da moški dandanes proizvajajo za približno 30% manj sperme kot pred 50-imi leti. Manjše proizvajanje sperme je povezano tako s prehranjevalnim deficitom, kot oksidativnimi okvarami.

Za proizvodnjo sperme potrebuje moško telo zelo veliko energije in hranilnih snovi. Klamatska alga NutriMax nudi energijo in hranilne snovi ter vpliva na vitalnost samih spermijev.

Pri ženskah, ki imajo težave s plodnostjo, je klamatska alga NutriMax prav tako zelo učinkovita, saj vpliva na nivoje stresa, ki so prav tako pogost vzrok neplodnosti.

Klamatska alga kot odličen odgovor

Klamatska alga je odličen odgovor tako za nutricionistično dopolnitev, kot za višjo koncentracijo antioksidantov. V svetu in pri nas je veliko dokumentiranih primerov, kjer so moški z majhno proizvodnjo spermijev povečali njihovo proizvodnjo in vitalnost.