Kašelj ne izbira in ko nas enkrat zagrabi, nas izmuči do zadnjega. Kaže na naše težave z zdravjem, ovira pri vsakodnevni komunikaciji, utruja. Kašljanje je sicer naraven pojav, pri katerem gre pravzaprav za refleksni mehanizem, ki se sproži ob vzdraženosti specifičnih receptorjev vzdolž dihalnih poti. Na voljo so številna zdravila in medicinski pripomočki, vsak s svojimi učinkovinami in stranskimi učinki. Na slovenskem trgu pa je pred kratkem zaživel učinkovit medicinski pripomoček, ki je brez stranskih učinkov in brez omejitev pri doziranju: Lumaxin. Gre za polžjo slino z rastlinskimi izvlečki za zdravljenje suhega in mokrega kašlja za otroke1+ in odrasle. Sredstvo je narejeno na osnovi medu, poleg polžje sline pa vsebuje izvlečke navadnega sleza, rosike in bršljana.

 

Vlaži in pomirja razdraženo sluznico

Polžja slina je naravno zdravilno sredstvo, ki se pogosto uporablja pri tradicionalnem zdravljenju razdražene sluznice, saj jo vlaži, pomirja, nanjo deluje kot mukoadheziv, jo ščiti, obnavlja in pospešuje njeno celjenje. Litični encimi delujejo na izločanje sluzi iz bronhijev, saj spremenijo njihovo viskoznost, tako da sluz postane bolj tekoča in se posledično lažje premika in izloči iz bronhijev. Mukopolisaharidi delujejo na bronhialni epitelij vlažilno, ga ščitijo in nanj delujejo protivnetno. Naravni kolagen, glikolna kislina in alantoin delujejo vlažilno, mehčalno in pomirjevalno, spodbujajo celjenje in obnavljanje razdraženih sluznic.

 

Lumaxin je na voljo v bolje založenih lekarnah, specializiranih trgovinah in v spletni trgovini Medisanus na naslovu www.trgovina-medisanus.si, več informacij pa je na voljo na www.medisanus.com ali (01) 320 08 09.

 

 

Trgovina MediSanus z izdelki kozmetike za nego celotnega telesa: izdelki za obraz,lase, telo, usta, ponudba vrhunske kozmetike, ki uporablja zdravilne rastline in vitamine in ponudba prestižne kozmetike, ki je plod uporabljenih učinkovin iz narave in najsodobnejših dognanj biotehnologije in fito izdelki za podporo vašemu zdravju.