Ženske smo glede pohodništva med menstruacijo izjemno skeptične – sprašujemo se: je to sploh higiensko, je varno? Najkrajši odgovor na to je…Da! Seveda.

In tu so vsi razlogi…

Higienski vložki, tamponi in menstrualne skodelice…

Po raziskavah ženske v tovrstnih okoliščinah največkrat posegajo po tamponih, čeprav le-ti niso najboljša rešitev. Verjetno je razlog za to ženska neinformiranost o menstrualnih skodelicah, ki so veliko priročnejše od higienskih vložkov in tamponov, poleg tega pa zdržijo veliko dlje (tekočino iz menstrualne skodelice lahko namreč odlijete na 12 ur!).

Njihova uporaba je zelo preprosta.

Shranjevanje porabljenih artiklov…

Če med potovanjem ali pohodništvom v naravi porabite veliko higienskih vložkov ali tamponov, se kaj hitro pojavi problem – kam z vsemi odpadki?

Pri uporabi menstrualne skodelice to ni več težava, saj lahko odvečno tekočino preprosto izlijete; če ne najdete primernega mesta, nikar ne skrbite, saj lahko tekočino odlijete na 12 ur – v tem času pa boste že našli primerno mesto, kjer boste to lahko storili, kajne?

Se seboj lahko vzamete tudi menstrualne hlačke, ki so narejene iz bombaža. Hlačke so namenjene:

  • za priložnosti, ko se želimo počutiti še posebej udobno in sproščeno,
  • ženskam, ki jih pesti močnejša menstruacija.

Kaj pa fizični napor?

Mnoge posameznice se za pohodništvo med menstruacije zaradi predsodkov verjetno nebi odločile, čeprav so fizični napori med menstruacijo še kako dobrodošli – ti namreč zmanjšajo menstrualne bolečine in krče. Če boste med menstruacijo uporabljali skodelico LaliCup, fizične aktivnosti gotovo ne bodo več problem.

Zdaj pa pot pod noge!