Medtem, ko se v New Yorku ravno odvija Fashion week, kjer najboljši modni oblikovalci na modnih brveh že strežejo s svežimi smernicami za prihodnjo jesen in zimo, se istočasno odvija še en šov. Šov na katerem reflektorji nikoli ne ugasnejo, kjer so modeli vseh mer in velikosti. Šov, ki je zrasel iz zamisli mladih in nekoliko starejših »fashionistk«, ki si upajo.

To je street style, ulična moda, modna revija, ki se nikoli ne konča, najbolj ažurna in inovativna in kar je velik plus, za ogled ne potrebuješ vez in poznanstev in dragih, težko dostopnih vstopnic. Potrebno je le, da stopiš ven in se ozreš okoli sebe. Za bolj zahtevne so to seveda ulice nekoliko večjih prestolnic. Pa tudi za to ni potrebna dolga pot do tja, dovolj bo nekaj klikov po spletu in  že se ti ponuja na  tisoče strani na katerih gotovo najdeš kaj, kar ti je všeč, inspiracijo zase.

Dekleta, ženske, popolne neznanke iz ulice, ki so bile ujete v objektiv in tiste, ki se za ulico skrbno pripravijo, ki so zbrusile svoj imidž do popolnosti in postale »znane in slavne« zavoljo svojih fotografij, s katerimi opremijo svoje bloge,  modno kar se da ujete v trenutek so prave mojstrice stiliranja, njihova oprava pa sestavljena iz vseh vrst oblačil. Od tistih najbolj prestižnih znamk pa vse do kosov v stilu »naredi sama« (DIY). Zato tudi ni pomembno kakšne so naše finančne zmožnosti, trgovine so prepolne izdelkov, ki so primerljivi videnemu, potrebno je le ostro oko in nekaj časa brskanja po trgovinah, čemur pa se, roko na srce,  le redko katera ženska upira.

Nobena novost pa ni niti, da  tudi najslavnejši dizajnerji po svojo inspiracijo velikokrat stopijo na ulico, na nek način ulica ustvarja modo.Torej, drage dame zakaj ne bi tudi me. Ko boste naslednjič potrebovale novo torbico pa ne boste vedele točno kakšna bi naj bila, prebrskajte najprej npr. katere so te dni najbolj modne v Parizu, mogoče pa vam je ravno takšna pisana na kožo, le z drugačnimi podrobnostmi iz sosednje trgovine ali pa z malo spretnosti morda staro nekoliko predelate same.

 

Novinarka: Barbara Gerlec

Foto: Instagram