Za vas smo pripravili intervju z glasbenico Dašo Gradišek, ki smo jo povprašali predvsem po njenem življenjskem slogu. Preverite, kakšne odgovore smo dobili.

 

S čim se trenutno ukvarjate?

“Trenutno delam na novemu glasbenemu projektu, širim se tudi na Balkanski trg, mislim da bo leto 2014 kar produktivno, kar se tiče vseh ciljev, ki sem si jih zadala. Trenutno sem prišla nazaj v Slovenijo, bila sem 3 leta v Švici, zdaj je čas da se odprejo novi projekti, ki so prej bili na strani.”

 

Kaj počnete še radi poleg petja, kateri so vaši hobiji?

“Glasba je največja strast. Skladam, pišem besedila.. Že več kot 10 let raziskujem veje alternativne medicine, psihologija človeka me zelo privlači, rada berem knjige in se izobražujem v tej smeri. Skratka raziskujem sebe, je kar zanimivo;) Moja strast je tudi kuhanje. Obožujem ga. Še bolj obožujem, ko gledam ljudi, za katere kuham, kako uživaju v moji hrani. Rada imam ljudi, ki gojijo lep odnos do hrane in jim to veliko pomeni, ker sem sama ista. Pozimi sem strastna smučarka, poleti sem rada na vodi, sicer nisem toliko športni tip ženske, sem bolj umetniška duša. Rada tudi rišem akte, erotika mi je blizu, delam pa tudi vlitke iz gipsa. Nazadnje sem vlila trebušček nosečnici, je kar fino izpadlo.”

 

Kateri poklic bi opravljala, če ne bi bila pevka? 

“Bila bi dramska igralka. Definitivno nekaj, s čimer lahko potešim vse svoje obraze in se izražam.”

 

Sledite modi ali ste pri izbiri oblačil popolnoma samosvoja?

“Sledim sama sebi. Je pa res da se spreminjam, rastem in s tem se spreminjam tudi moj odnos do oblačil in mode. Kombinacija luksuznih kosov in Vintage-a je trenutno moj fetish.”

 

Kako skrbite za svoje zdravje, fizično in psihično?

“Za šport sem lena bikica;) Tako, da imam par motivacijskih kolegov okoli sebe, ki me redno opominjajo na gibanje;) Hvala bogu, ker je fizična aktivnost še kako pomembna in vzajemna s psihičnem stanjem. Vsak dan se prediham, pravilno seveda, s prepono, imam super vaje, ki res pomirijo in razstrupijo telo. Pa seveda jutranje Tibetanske vaje so pri meni standard. In ko me kaj iztiri se zdravim z zvokom. Mantre, zdravilni zvok lastne vibracije, ki ga ima vsak v sebi, to je učil že Aristotelj. Super zadeva. Živim tudi v skladu z rekom-si tisto kar ješ-torej kljub svoji ljubezni do vse hrane probam jesti čimbolj živo hrano, jutranji zeleni smoothie je krasen za dober začetek dneva.”

_MG_7713

Katere kvalitete naj bi imela uspešna ženska po vašem?

“Uspešna ženska je samostojna, finančno neodvisna, prijazna, do sebe in drugih, uspešna v svojih talentih, da sledi sebi, svojemu instinktu in ga razvija, ima več obrazov v sebi in jih redno hrani. Elegantna dama, pridna gospodinja, kurtizana..vse to je ženski princip in tega ni več veliko, kar osebno kar pogrešam. Veliko žensk ima preveč moškega principa v sebi. Saj smo različni že v biološkem smislu, torej ne vem zakaj bi ženske bile kot moški, se obnašale kot moški, imele tak pristop ali pa se v veliko stvareh enakovredile z moškimi. Absurdno. Če bo tako, bomo postali obojespolniki.. In bomo sami sebi zadosti. Kar pa mislim, da se že dogaja in to ne pelje na pravo pot.”

 

Kakšen je vaš življenjski moto, po katerem se ravnate?

Živi, uživaj svoje življenje in pusti živeti. In ne opravljaj!

 

Kako bi opisali svoj značaj?

Topla, vedoželjna, ljubeča bikica;)

 

Kakšen življenjski nasvet bi dali našim bralkam portala Caelle?

“Sprejmite sebe. Poslušajte sebe in nobenega drugega.  Sledite občutkom v svojem želodčku in srcu, samo tisti so pravi. Ljubite in bodite hvaležne, vsak dan se spomnite tega. In bodite odprte za nove pustolovščine in ostanite vedoželjne, človek se uči dokler je živ. In to je velik dar.”

 

Foto: Matjaž Banič