Vse poznamo občutek, ko se že mesece veselimo dvotedenskega dopusta — pripravljen imamo celoten seznam oblačil, hotel je plačan, v mislih že sanjarimo o obisku znamenitosti. A kljub vsem pripravam nam, kot nalašč, veselje pokvari obisk menstruacije. Nevšečnosti z nakupom in uporabo tamponov ali vložkov ter nenehni strah pred prepuščanjem namesto sproščenosti povzroča stres, česar pa si med dopustom vsekakor ne želimo.

Na vse te neprijetnosti lahko pozabite z alternativnim sanitarnim pripomočkom – menstrualno skodelico! Kaj jo naredi tako drugačno?

1. Nosiš jo lahko tudi do dvanajst ur!

Potovanje pogosto vključuje dolge ure vožnje z letalom, javnim prevozom ali večurne pohode brez dostopa do stranišča. Z uporabo menstrualne skodelice to ne predstavlja problema – ker ne obstaja možnost sindroma toksičnega šoka, lahko pozabite na nenehno menjavanje tamponov in zgolj uživajte v panoramskemu ogledu okolice.

2. Nosiš jo lahko tudi pred menstruacijo.
Čeprav vsaka izmed nas dobro pozna svoje telo, je težko natančno določiti kdaj nas bo obiskala teta s Krvavca. Marsikatero (če ne vsem) pa je menstruacija presenetila ob najslabšem možnem času, tudi med več kot 10-urnim potovanjem. Ker menstrualne skodelice pravzaprav ne občutite, vas ne bo motila niti v pričakovanju menstruacije, slednja pa vas ne bo presenetila.

3. Oblikovana je za kakršnokoli aktivnost.
Zaradi silikonskega materiala menstrualna skodelica med tistimi dnevi nudi udobje in vas ne ovira med različnimi aktivnostmi – plavanjem, aerobiko, kolesarjenjem, plesom, pohodništvom, tekom, kampiranjem … Skodelica je tako primerna predvsem za tiste, katerim so ljubše aktivne počitnice. Dopusta tako ni potrebno natančno načrtovati, saj ste pripravljeni na spontane dni.

4. Ni potrebe po ostalih sanitarnih pripomočkih. 
Zaloge tamponov ali vložkov kaj hitro zmanjka. To predstavlja veliko težavo zlasti, ko se odpravljamo na daljša potovanja – morda ne poznamo države in njenega jezika, ali pa sanitarni pripomočki niso dostopni v tolikšni količini kot doma. Menstrualna skodelica ponuja ponovno rešitev, saj s sabo na potovanje potrebujete le eno! Poskrbeti morate le za čiščenje, ki pa ne zahteva pretiranega truda.

5. Menstrualna skodelica je okolju prijazna.
Z ogromno količino zavrženih tamponov in vložkov nastajajo ogromne količine odpadkov, ki onesnažujejo neokrnjeno naravo. Ker se nekatere najlepših turističnih destinacij nahajajo v naravi, vedno več podjetij strmi k ustvarjanju okolju prijaznih proizvodov. Eno izmed teh je podjetje LaliCup, ki je zasnovalo prvo menstrualno skodelico v Sloveniji.

Odlična za potovanja - menstrualna skodelica

Odlična za potovanja – menstrualna skodelica