V zadnjih nekaj mesecih je bilo veliko govora o novem sanitarnem pripomočki — menstrualna skodelica je v letu 2017 postala eden najbolj priljubljenih inovativnih izdelkov, ki je olajšal življenje več tisoč žensk na svetu! Vas zanima, kaj jo naredi tako praktično in popularno? Berite dalje!

Spoznajte menstrualno skodelico!

Spoznajte menstrualno skodelico!

1. Menstrualna skodelica je epitom udobja. Omogoča namreč popolnoma brezskrbno uporabo med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi. Zelo je priljubljena predvsem med plavanjem, saj učinkovito deluje tudi kot vodni tampon. Preprečuje vdor vode v nožnico med kopanjem v kadi in plavanjem v bazenu ali morju,

2. V nasprotju s klasičnimi higienskimi pripomočki kot so tamponi in vložki, menstrualna skodelica ne suši ali draži vaginalne sluznice, zaradi česar nudi izjemno obdobje predvsem tisti teden v mesecu. Prav tako ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj.

3. Menstrualna skodelica je cenovno dostopnejša in denarnici prijaznejša alternativa na dolgi rok. Povprečna ženska za tampone in klasične vložke na leto namreč porabi tudi od 50 do 120 EUR! Ker je ta strošek obvezen in ga ne moremo odpisati, je naša edina opcija, da ga zmanjšamo.

4. Izdelana je iz vrhunskega medicinskega silikona, ki je izjemno varen za uporabo. Preprečuje nabiranje bacilov ter drugih nečistoč. K temu pripomore tudi preprosto čiščenje menstrualne skodelice, s katerim lažje vzdržujemo njeno higieno.

5. Ljudje se vedno bolj zavedamo kako pomembno je ohranjanje našega planeta — k temu lahko pripomoremo tudi z zamenjavo tamponov z menstrualno skodelico! Ker lahko le-ta ob rednem in pravilnem vzdrževanju učinkovito opravlja svojo nalogo tudi do več let, predstavlja okolju prijaznejšo alternativo klasičnim higienskim pripomočkom.

 

Niste prepričane? Obiščite spletno stran Lalicup in si preberite celoten seznam prednosti menstrualne skodelice!