Modni pasovi lahko postavo okrepijo, zožajo, ustvarjajo krivulje, držijo stvari na mestu ali pa nam enostavno pomagajo poenotiti celoten videz. Kljub temu bodite pozorne, da ne nosite napačnega pasu in tako nehote ustvarite modno katastrofo.

Pas ali ne, ženska mora najprej preučiti svoj tip telesa ter barvo in stil obleke, ki jo želi nositi. K sreči obstajajo nekatera pravila in smernice, ki nam pomagajo doseči najboljše rezultate! Preglejte naslednji seznam nasvetov in ustvarite lastna vodila, kako nositi različne pasove.

Nasvet # 1: Če je le možno, nosite pas v višini vašega naravnega obsega

Ženskam, ki nimajo naravno ukrivljenega telesa, bo pas ustvaril ožji obseg telesa. To je učinkovit način tudi pri posebnih in ohlapnih oblekah, sam pas pa omogoča privlačno gibljivost telesa. Pazite: ženske s telesom v obliki jabolka pas bi morale takšne pasove preskočiti in namesto tega raje poudariti svoje noge.

Rade nosite obleke s pasovi? Potem ne preglejte teh smernic:

  • Če imate ob trebuhu nekoliko več dodatne teže, postavite pas tik nad vaš naravni pas in tako ustvarite ožji predel.
  • Vitke in nižje ženske naj pas postavijo nekoliko nižje do naravnega pasu.
  • Ženske, ki so visoke in hkrati vitke, pa naj pas pozicionirajo malo nad naravni obseg. To na lep način še poudari njeno višino.

 

Nasvet # 2: Ustvarjajte kontraste

Če je vaša obleka enobarvna, bo pas deloval primerno kontrastno, hkrati pa bo zanimiv in privlačen dodatek.

Nasvet # 3: Pravilno ocenite velikost vašega pasu

Splošno pravilo: daljši ko je trup, širši pas lahko nosite. Širok pas vizualno skrajša celotno telo. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam pomagajo najti pravo velikost pasu:

  • Ženske, ki imajo težave pri iskanju svojega naravnega obsega, bi morale nositi pas, ki je nekoliko širši. Širši pas pokriva več površine in je bolj verjetno, da pristane na pravem mestu.
  • Vitke ženske naj bi nosile ekstra široke pasove, da bi trup izgledal manjši (to velja tudi za ženske, ki so zaradi vitkosti pogosto v zadregi ali pa so zelo zelo visoke).
  • Vitka in nizka ženska je videti najbolje v ozkih pasovih.
  • Ženske, ki imajo pri trebuhu dodatno težo, se  morajo prepričati, da pri sedenju ne ustvarjajo izboklin.

Nasvet # 4: Ponovno preučite “pas, ki pride z nakupom”

Oblačila včasih kupimo skupaj s pasom – kot del nakupa. Ampak to še ne pomeni, da morate oblačilo vedno nositi le na ta način. Prav tako je lahko zabavno, če poskusite oblačilo kombinirati tudi z drugimi pasovi!

Nasvet # 5: Premislite….

Pozorno izberite pas, saj je le ta pogosto osrednja točka celotnega izgleda. Moder pas lahko izgleda super z rjavo jopico, medtem ko svetleč kačji vzorec ne pride v poštev. Pazite na material pasu, saj so ti lahko iz različnih vlaken ali usnja. Poleg tega lahko vključujejo številne okraske.

Nasvet # 6: Staro spremenite v novo

Želite svež videz? Nikar se ne bojte biti ustvarjalni. Ali obstaja pas, ki ga nikoli ne nosite? Zagotovo. Poglejte v omaro in znova precenite, ali se ga splača obdržati ali ne. Zabavajte se in preizkusite nove kombinacije!

Nasvet # 7: Poskusite tudi z vzorci

Ko nosite obleko brez večjega vzorca, se s pasovi lahko malce bolj poigrate. Letos so še posebej priljubljene pastelne barve, kombinacije zlata in srebra ter broškasti pasovi.


Lideja

Čudovite pasove na slikah najdete v spletni trgovini Lideja.

Lideja vam nudi -20% popust na celoten nakup, ki velja tudi na že znižane izdelke, z vpisom kode CAELLE20 na blagajni v zavihku »Uporabi kupon«. Veljavnost kupona je do 30.9.2015