Popolnoma normalno je, da imaš dvome o menjavi klasičnih higienskih pripomočkov kot so vložki in tamponi. Navada je pač železna srajca in vsem se kdaj zgodi, da se bojimo preizkusiti nekaj novega. Ponavadi je razlog ravno v tem, da kljub temu, da ima vsaka ženska nekaj za povedati čez tampone in vložke, se ji zdi le ta vseeno varna in zanesljiva izbira. Ljudje smo takšni, da se težko pomaknemo iz točke udobja in včasih potrebujemo le nekoga ali nekaj, kar jim pomaga, da vsaj poskusijo nekaj novega in stopijo iz udobne cone. 

Menstrualna skodelica je že dolgo časa priljubljena alternativa vložkom in tamponom in čas je, da enkrat za vselej opraviš s predsodki tudi ti! 

Zaživi lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo!

Ali skodelica vpliva na moje zdravje?

Zagotovo ne, saj menstrualne skodelice za razliko od klasičnih pripomočkov ne dražijo ali sušijo vaginalne sluznice, izdelane pa so iz varnega in zanesljivega medicinskega silikona brez potencialno škodljivih primesi, ki zmanjšuje možnost vnetij in glivičnih obolenj ter ne povzroča alergij.

Ne morem si je privoščiti!

Res je, da je prvi nakup malo dražji kot na primer paket tamponov. Ampak naj te to ne ustavi. Naložba v menstrualno skodelico je v povprečju primerljiva s tromesečnimi stroški nakupa klasičnih higienskih pripomočkov, eno samo skodelico pa lahko uporabljamo več let. Torej, z nakupom Lalicup menstrualne skodelice boš privarčevala kar nekaj denarja, poleg tega pa boš zaradi večletne uporabe skodelice s tem pomagala okolju, saj klasični higienski pripomočki za enkratno uporabo ustvarijo na tone odpadkov.

Kako pa jo bom sploh uporabljala na javnih straniščih?

Pravzaprav je zelo preprosto! Vsebino zliješ v straniščno školjko, skodelico pa očistiš s splakovanjem iz plastenke vode nad straniščno školjko ali pa s pomočjo preprostega čistilnega robčka, kar zagotavlja, da je tudi uporaba na javnih straniščih preprosta, hitra in povsem higienična.

Ali lahko z njo telovadim?

Ob pravilni namestitvi večina žensk skodelice sploh ne čuti, posebna oblika skodelice in luknjice na vrhu, ki ustvarjajo nežen podtlak, pa poskrbijo, da ostane varno in zanesljivo na mestu pri aktivnem preživljanju časa in spanju. Uporaba menstrualne skodelice je varna in zanesljiva tudi med plavanjem ali kopanjem; še več – je celo priporočljiva, saj lahko skodelico uporabljamo kot vodni tampon, ki preprečuje vdor vode v nožnico. Super, kajne?

 

Menstruacija ni ovira, da plešemo, plavamo ali telovadimo!

Kot vidiš, so bili tvoji razlogi za dvom in strah popolnoma odveč! Menstrualne skodelice so zasnovane iz mehkega medicinskega silikona, vstaviš pa jih brez neprijetnega občutka ali bolečin. Sama nošnja ni moteča, ženske pa se lahko med uporabo udobno in varno posvetimo športnim aktivnostim, potovanjem, spanju in celo plavanju. Za piko na i pa posledično z Lalicup skodelico še privarčuješ in seveda poskrbiš za zdravje in udobje med menstruacijo ter hkrati z nakupom prispevaš k ohranjanju okolja.