Čas je za zimske užitke na smučišču, vas pa skrbi, kako se boste tam na belem snegu in z vso težko opremo znašli še z menstruacijo. Življenje si boste precej olajšali, če si omislite menstrualno skodelico.

Menstrualna skodelica Lalicup je udobna, zanesljiva, predvsem pa cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, kot so tamponi in vložki. Izdelana je iz 100% medicinskega tekočega silikona in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Njena najpomembnejša lastnost, ki vam bo zagotovo prav prišla na smučišču pa je, da jo lahko nosite tudi do 12 ur. Kar pomeni, da vam ne bo treba skrbeti za oblačenje in slačenje vseh plasti zimskih kombinezonov. Lalicup ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa!

Zakaj bi morala na smučišču namesto tamponov uporabiti menstrualno skodelico Lalicup?

Tukaj je nekaj razlogov, ki vas bodo prepričali:

  • je zanesljiva. Na pravem mestu jo drži rahel podtlak, ki se sprosti šele ob stisku za dno skodelice, ko jo želite odstraniti. Na smučanju vam bo zagotovo pomagalo tudi dejstvo, da je zaradi oblike in prostornine primerna tudi za tiste, ki imate močnejše menstruacije,
  • čeprav jo boste nosili več ur zapored, ne suši ali draži vaginalne sluznice kot klasični higienski pripomočki,
  • ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj,
  • tudi skrb, da se vam v nožnici zasuka, je odveč. Lalicup ima namreč posebno skrbno oblikovan spodnji del, tako da se vam to med smučanjem ne more zgoditi.
  • ima dvojni rob, ki skrbi, da menstrualna skodelica Lalicup ne pušča. Brez madežev, torej!
  • je cenejša opcija. Menstrualno skodelico lahko uporabljate več let, kar pomeni, da se vam investicija povrne v 3 mesecih.

Me bo nošenje menstrualne skodelice med smučanjem oviralo?

Brez skrbi, veliko žensk vstavljene menstrualne skodelice ne čuti. Tudi samo nošenje, ki lahko traja do 12 ur, ni boleče, tako da je ta skrb popolnoma odveč.

Kako vem, da je menstrualna skodelica Lalicup pravilno vstavljena? Se mi lahko med smučanjem zasuka?

V mislih imejte vselej to: pravilno vstavljena menstrualna skodelica se ne čuti, prav tako na hlačkah ne boste videli nobenega puščanja krvi. Če boste opazili, da je skodelica ob odstranjevanju precej polna in pušča, si jo boste morali verjetno le bolj pogosto izprazniti. To se lahko zgodi na nekaj ur, tako da vas to med smučanjem zagotovo ne bo oviralo. Ko boste menstrualno skodelico spraznili, jo samo splaknite s plastenko vode ali pa obrišite z Laliwipe robčki.

Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske – ker želimo, da zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo.