Kako izbrati poročnega florista, ki bo posebej za vas izdelal unikatni poročni šopek? Kdaj navezati prvi stik z izbranim floristom in kako se pripraviti na sestanek? To je nekaj pogostih vprašanj, ki se porajajo v glavah bodočih nevest.

Kako izbrati florista?

Splet nam ponuja veliko število ponudnikov cvetja, šopkov in dekoracij. Vendar bodite pozorni že pri brskanju po spletu. Preverite spletne strani ponudnikov, kako široka je njihova ponudba, kakšne so predhodne kreacije in ali vam je material s katerim florist pretežno ustvarja všeč. Poročni šopek vam lahko izdelajo v bližnji cvetličarni ali pa delo prepustite cvetličarju, ki se profesionalno ukvarja s poročno floristiko.

 

Poročni šopek

Kdaj navezati prvi stik z izbranim floristom?

Ko ste izbrali svojega cvetličarja, je čas da navežete prvi stik z njim. Napišite mu elektronsko pošto ali ga pokličite po telefonu in rezervirajte datum. Nekje mesec pred poročnim dnem se dogovorite za srečanje s floristom.

Kako se pripraviti na sestanek s floristom?

Pred sestankom s floristom si pripravite fotografije vaše izbrane poročne obleke, fotografije obrednega in slavnostnega prostora. S sabo na sestanek prinesite vse izrezke iz revij ali shranjene fotografije šopkov, cvetja in dekoracij, ki so vam kdaj koli bili všeč. Prinesite tudi primer vabila, katere sta pošiljala povabljenim, kajti z vabilom nekako izbereta »barvo vajinega sanjskega dne«. Ne belite si glave, če nimate izbrane vrste cvetja za vaš šopek- pri izbiri vam bo najbolje svetoval sam cvetličar. Ponudil vam bo cvetje, ki bo primerno letnemu času poročnega dne, bo ustrezalo vašemu izbranemu stilu poroke in vaši denarnici. Skozi pogovor bo dober florist dobil ideje o izdelavi unikatnega poročnega šopka, ki se bo popolnoma prilegal obleki in samemu stilu poroke. Vse ostale dekoracije so podrejene poročnemu šopku, zato je zelo pomembno da si pri izbiri šopka vzamete čas.

Obisk pri floristu

Torej poročni florist je izbran. Kako pa se odločiti za pravi poročni šopek, ob tako široki ponudbi? O tem bomo spregovorili v naslednjem članku profesionalne floristke, diplomirane inženirke agronomije in hortikulture Metke Sporiš iz Sanjskega šopka.

Seveda pa vam bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja, ali z vami delila nasvete. Oddajte svoje vprašanje preko spletnega obrazca na www.sanjski-sopek.si, ga pošljite na info@sanjski-sopek.si ali jo pokličite na 040 766 632.

Poroka bo