V Pilates centru Tanergija® so pripravili novo obliko vadbe, imenovana Štirje letni časi.

Pri vadbi gre za poglobljeno spoznavanje s svojim lastnim telesom, tako navznoter kot navzven. Zakaj takšno ime? Ker vsebuje elemente letnih časov, kot so prebujanje, cvetenje, obiranje sadov in umirjanje.

Prebujanje

Vadba Štirje letni časi poteka v 4 delih:

1. DEL, POMLAD: Čas ko se semena ukoreninijo in narava začne z novo rastjo. Vreme je toplejše, ljudje in živali pa se počasi prebujamo iz zimskega spanca.

KAKO IZGLEDA SPOMLADANSKA VADBA? Poudarja se stik s telesom in samo prebujanje telesa. Poudarek je tudi na dihanju, energetskih vajah čutenja telesa in na povezovanju s svojim telesom.

 

2. DEL, POLETJE: Ključna beseda tega časa je cvetenje. V poletnih mesecih se temperatura zviša, deležni pa smo najbolj vročih dni v letu.

KAKO IZGLEDA POLETNA VADBA? V tem letnem času je čas za vaje za notranjost telesa, ki izvirajo iz Kitajske medicine in tudi iz drugih pristopov.

 

3. DEL, JESEN: Jeseni je najpomembnejše pobiranje sadov, temperature se pričnejo zopet spuščati. Ljudje in živali se pričnemo pripravljati na hladno vreme.

POUDAREK NA JESENSKI VADBI: V tem letnem času so najpomembnejše vaje za moč. Tanja pri tem izbira posebne pilates vaje.

 

4. DEL, ZIMA: V zimi doživljamo najnižje temperature, kar precej vpliva na naše vsakdanje življenje, prehrano in na počutje.

KAKO IZGLEDA ZIMSKA VADBA? Poudarek je na umirjanju in sproščanju.

 

Zaradi velikega zanimanja v Pilates centru Tanergija® najavljajo 2 nova termina vadbe Štirje letni časi, in sicer:

  • v sredo, 10.2. ob 19.15 (do 18.00),
  • v petek, 26.2. 2016 ob 16.45 (do 18.00).

Gre za enkraten dogodek/vadbo. Spodaj je nekaj utrinkov decembrskega srečanja. 

Kdo izvaja vadbo Štirje letni časi?

TanergijaTanja je vodja Pilates centra Tanergija®, univ. dipl. profesorica športne vzgoje, organizatorka športne rekreacije, trenerka pilatesa (FZS) ter inštruktorica številnih vadbenih programov. Idejni in strokovni vodja programa Tanergija® pilates. Sicer pa mama in ambasadorka zdravega načina življenja in gibanja. Tanja pravi: “Verjamem v majhen oseben studio, ki vsem vam omogoča, da se počutite pri nas prijetno, sproščeno in domače.”

Priključi se tudi ti ambasadorjem Tanergija® pilatesa in skupaj pomagajmo 50.000 Slovencem izboljšati življenje skozi pilates! Tanja Želj, glavna ambasadorka Tanergije.

Tanergija