Medtem ko so izdelki na osnovi glukozamina in hodroitina že dolgo znani tistim, ki trpijo za boleznimi sklepov, je na trgu na voljo popolnoma novo prehransko dopolnilo. Glede na raziskave naj bi bilo le-to znatno učinkovitejše in varnejše. Renarthro namreč vsebuje ekstrakt bozvelije in mire, rastlin, ki se v ljudski medicini že več tisočletij uporabljajo za lajšanje vnetnih procesov in bolečin. Te s pomočjo biološko aktivne beljakovine iz sirotke, ki še dodatno okrepi zaščitni učinek za ohranitev zdravja hrustanca, tvorijo edinstveno kombinacijo sestavin.

Glukozamin in honroitin – stara paradna konja

Knjižna uspešnica zdravnika Jasona Theodosakisa iz leta 1997 »The Arthritis Cure« je omogočila, da so prehranska dopolnila na osnovi glukozamina in hondroitina v ZDA postala znana praktično čez noč. V njej je opisanih preko 30 kliničnih preiskav, katere so večinoma izvedli v Evropi in ki so dokazale, da glukozamin (pridobljen iz oklepa rakov) in hondroitin (pridobljen iz hrustanca morskih psov ali kravjega sapnika) upočasnjujeta napredovanje osteoartritisa in artroze. Vendar pa je najnovejša GAIT študija s pomočjo velikega števila anketirancev dokazala, da je ta kombinacija le malo boljša od placeba. Za začetek delovanja bi bilo potrebno vsaj mesec ali dva rednega jemanja, medtem ko kar 40% uporabnikov nikoli ni občutilo znatnega izboljšanja.

 

Bozvelija in mira v starodavni ljudski medicini

Ljudska medicina že več stoletij uporablja blagodejne lastnosti aromatične smole bozvelije in mire za zdravljenje različnih kroničnih vnetnih bolezni. Tako so že Sveto pismo, egipčanski medicinski papirusi, indijske Vede in Koran opisovali bozvelijo in miro kot zdravilni sestavini, trije modreci pa so ju kot darilo prinesli tudi Jezusu – poleg zlata so bili v tistem času to najbolj bogati darovi.

 

Sinergija sestavin iz bozvelije, mire in sirotke = Renarthro®

Ko so nekateri proizvajalci začeli uporabljati ekstrakt indijske bozvelije (Boswellia Serrata) v kombinaciji z glukozaminom in hondroitinom, so opazili občutno izboljšanje hitrosti delovanja in učinkovitosti. V kliničnih testiranjih so potrdili, da ti izdelki zelo hitro zmanjšajo bolečino in vnetje, povezano z artrozo.

V naslednjem koraku je sledil preizkus učinkovitosti brez glukozamina in hondroitina. Tako je, glede na najnovejša dognanja in smernice na področju izdelkov za ohranitev zdravja sklepov, hrvaško podjetje Farmavita zasnovalo izdelek Renarthro® (www.renarthro.com). Ta izdelek združuje ekstrakt bozvelije, mire in sirotke – kombinacija, ki je edinstvena na svetu in patentno zaščitena. Inovacija ne temelji na posameznem učinku sestavin, temveč na sinergiji vseh sestavin. Na ta način izdelek deluje hitreje in bolj učinkovito kot izdelki na osnovi glukozamina in hondroitina.

 

Sodobna znanost je potrdila, da bozvelija vsebuje bosvelno kislino, ki deluje kot močno protivnetno in protibolečinsko sredstvo, ekstrakt mire pa aktivne učinkovine, ki preprečujejo prekomerno delovanje encimov (kolagenaze, hialuronidaze). Le-ti so odgovorni za razgradnjo in degeneracijo hrustanca. Osteol™ je specifična bioaktivna beljakovina iz sirotke, ki se je zaradi svojega delovanja na hondrocite (celice hrustanca) v znanstvenih raziskavah izkazala za izjemno zaščitno in regenerativno sredstvo

 

Renarthro je na voljo v bolje založenih lekarnah, specializiranih trgovinah in v spletni trgovini Medisanus na naslovu WWW.TRGOVINA-MEDISANUS.SI, več informacij pa najdete na WWW.MEDISANUS.COM ali (01) 320 08 09.

 

 

 

 

Trgovina MediSanus z izdelki kozmetike za nego celotnega telesa: izdelki za obraz,lase, telo, usta, ponudba vrhunske kozmetike, ki uporablja zdravilne rastline in vitamine in ponudba prestižne kozmetike, ki je plod uporabljenih učinkovin iz narave in najsodobnejših dognanj biotehnologije in fito izdelki za podporo vašemu zdravju.