Verjetno pogosto slišiš za ljudi z visokim pritiskom, a zelo redko za tiste, predvsem mlajše ljudi, ki pa živijo z nizkim pritiskom. V kolikor si celo “ena izmed njih”, potem veš (ali pa do danes sploh nisi vedela da je to vzrok!), da si velikokrat utrujena, se ti zeha brez razloga, včasih se ti vrti že pri nagli spremembi položaja, na primer iz ležečega v stoječega, ali pa padeš v nezavest. In če se nisi kaj preveč posvetila tej težavi ali pa ne veš, kako se soočati s tem problemom, potem si na pravem mestu! Zate imamo nasvete, ki ti bodo pomagali zvišati pritisk! Do prave mere seveda!

Najprej pa … Kakšen in kaj sploh je nizek pritisk?

Hipotenzija (nizek krvni tlak) pomeni znižanje sistemskega krvnega tlaka do te mere, da je zmanjšan pretok krvi skozi vitalne organe. Znižan krvni tlak se pojavi zaradi motenj v delovanju žlez z notranjim izločanjem, lahko je posledica jemanja nekaterih zdravil,  fizična netreniranost, zmanjšan volumen krvi zaradi krvavitve ali dehidracije ali pa je posledica motenj v avtonomnem živčnem sistemu. Med najpogostejše znake hipotenzije spadajo omotica, prehodna izguba zavesti, šibkost, pomanjkanje koordinacije, utrujenost, glasno bitje srca, omedlevica, čezmerno znojenje, motnje vida, zaspanost, mrzel pot in depresija.

Sistolni krvni tlak je znižan pod 100, diastolni pa pod 70 mm živega srebra! 

Vzroki za nastanek omedlevice so prehodno zmanjšanje možganskega pretoka krvi, ki je posledica volumna krvi ali srčno-žilne motnje, lahko pa jo sproži tudi vroče okolje, gneča, slab zrak, alkohol, huda utrujenost, lakota, huda bolečina, čustvene ali stresne situacije …

nizek krvni tlak

Če se ti na višini začne vrteti, si lahko težavo olajšaš tudi s skodelico prave turške kave! Sicer pa posrkbi za dovolj spanca, počasno vstajanje, dovolj vitaminov in malo več soli na krožniku!

Kako si lahko pomagam?

  • počasi vstajaj! Saj veš, takrat, ko zjutraj na hitro vstaneš in se ti takoj zvrti, da se moraš kar ustaviti? Bodi pozorna na takšne stvari. Ko vstaneš iz avtobusnega sedeža, iz stola pri kosilu, ko pobereš kakšno stvar, ki ti je padla – prej pomisli na počasno vstajanje! 
  • hrana, ki vsebuje več soli! Dokler ne dosežemo želenih vrednosti krvnega tlaka z dieto, je priporočljivo uživati nekoliko bolj slano hrano kot po navadi.
  • bodi pozorna na sedenje v zatohlem in zaprtem prostoru, saj si s tem ravno ne pomagaš. Doma ali v pisarni, pazi, da dnevno prezračiš prostor.
  • korenje, rdeča pesa, kvinoja, vitamini C in B!
  • veliko tekočine! Dehidracija je posebej nevarna v poletnih mesecih, ko je zaradi večjega potenja tudi izguba vode iz telesa velika. Ljudje z nizkim pritiskom morate biti skozi celo leto pozorni na to, da spijete dovolj vode.
  • listi bazilike vsebujejo veliko kalija, magnezija, vitamina C in vitamina B5, ki pripomorejo k uravnoteženem krvnem tlaku.
  • in pa seveda telesna aktivnost, gibanje na svežem zraku in dovolj spanca.

In nenazadnje moramo omeniti terapije v Biospectrum centru, ki neverjetno lahko pomagajo pri težavah prenizkega ali previsokega krvnega tlaka. Terapije se izvajajo v njihovem centru in so celovite, torej zajamejo celo telo hkrati. Biospectrum tehnologija deluje po termičnem, netermičnem in akupunkturnem principu hkrati. Biospectrum deluje globinsko, zato doseže vse notranje organe in tkiva. Vzpostavi se pretok energije po meridianih, aktivira se delovanje celic, poveča se vibracijsko stanje atomov, molekul in samih celic. S tem se pospeši razne biokemijske reakcije, ki so nujno potrebne za učinkovito delovanje organizma. Vrši se proces samozdravljenja.

To so le nekateri pozitivni učinki po delovanju Biospectrum aparatov:

  • Krepi centralni živčni sistem, odpravlja stres, preutrujenost, nespečnost, izgorelost, tresavico, epilepsijo, demenco, poveča se prekrvavljenost možganske skorje (razvidno na elektroencefalogramu), izboljšajo se refleksi, spomin, umska zmogljivost
  • Močno poveča krvni pretok, metabolizem, limfni pretok, delovanje vseh notranjih organov, odpravlja rane in razjede na želodcu, dvanajstniku, peptične razjede, pospešuje prekrvavitev želodčne sluznice, izločanje glukoproteinov in zmanjšuje količino prostih radikalov.
  • Izboljša življensko energijo, pretok po meridianih, uravnava energetsko stanje, izboljša auro, čakre.

Pomagaj si in se obrni na Biospectrum center, kjer ti bodo pomagali do normalnega krvnega pritiska, obenem pa ne pozabi upoštevati še vseh naših nasvetov!