Če iščeš načine, kako privarčevati denar, da si boš privoščila tisti unikaten kos oblačila, ki ga že nekaj časa opazuješ v izložbi, imamo zate malo drugačno rešitev! Namesto navadnih vložkov se odloči za pralni bombažni vložek, uporabljaj ga nekaj mesecev in si brez slabe vesti privošči tisto zasluženo oblekico. Samo pomisli, koliko ženske zapravimo za higienske pripomočke. No, ampak čisto zares – nad pralnim vložkom boš navdušena že ob prvi uporabi. Ne verjameš? Beri dalje! 

Zakaj je že skrajni čas za nakup bombažnega vložka?

Razlog številka 1 je zagotovo ta, da ne gre za potrošni material. Pralne bombažne vložke namreč po uporabi ne vržeš v koš za smeti, ampak jih opereš in ponovno uporabiš. Čiščenje pa je popolnoma enostavno: Po uporabi vložke odlagamo v vedro z mrzlo vodo, ki jo dnevno menjamo (odlijemo in natočimo mrzlo vodo). Vložke nato opereš z ostalim perilom v pralnem stroju. Alternativni način namakanju, t. i. »suha« metoda je spiranje vložkov pod mrzlo tekočo vodo, dokler voda ni čista. Vložke nato osušiš in ko se nabere dovolj perila, vložke opereš v pralnem stroju.

In kaj so še dodatni plusi:

  • lahko se suši v sušilnem stroju
  • barvni vložki ne obarvajo belega perila
bombazni_vlozek

Pralni bombažni vložek s krilci in nepremočljivo plastjo na voljo v 3 velikostih!

Kot da bi imela na sebi udobne spodnje hlačke!

Pozabi na tampone, ki te motijo, vložke po katerih te kar srbi, in se odloči za bombažni vložek, ki ne draži kože.

Material:
– zgornja plast: 95 % bombaž, 5 % elastan
– vmesne plasti: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
– spodnja plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz

Spodnja plast je nepremočljiva!

Vložek ne prepušča, zato pozabi na skrbi, da bi “prišlo kaj čez”,  prav tako pa po pranju ne ostanejo krvavi madeži, saj iz pralnega stroja pridejo kot novi! 

Večji in srednji vložek sta namenjena v dneh močnejše menstruacije, manjši pa v zadnjih dneh ali v kombinaciji z menstrualno skodelico ter za vsakodnevno uporabo. Dodatni vložek je namenjen za povečanje vpojnosti in ga položiš na vložek s krilci, lahko pa ga uporabljaš tudi samostojno. Prav tako so primerni tudi pri poporodnih krvavitvah in blažji inkontinenci.

Preveri še cel komplet začetnih pralnih bombažnih vložkov tukaj.