Naj bo vsa vaša hrana zdrava, naravna, pred jedjo pa seveda tudi čista. Zagotovo poznate tisto voskasto prevleko, ki se nahaja na lupini jabolk?

Za odstranitev tega nadležnega voska potrebujete le 1 preprosto, doma narejeno mešanico. Ta vam bo s sadja in zelenjave pomagala odstraniti pesticide, morebitno umazanijo in druge škodljive stvari. Pesticidi negativno vplivajo na zdravje in so pravzaprav zaskrbljujoči in v nekaterih primerih popolnoma neraziskani. Na srečo lahko to izpostavljenost s kisom in vodo drastično zmanjšamo. Strokovnjaki so ugotovili, da lahko kombinacija kisa in vode ubije kar 98% bakterij in odstrani večino škodljivih pesticidov.

Za pripravo domačega čistila za sadje in zelenjavo potrebujete:

  • manjšo stekleničko z razpršilcem,
  • 1/4 skodelice kisa,
  • 4 skodelice vode.

Združite obe sestavini in ju nalijte v stekleničko. Pred uporabo postavite sadje ali zelenjavo na brisačko in dobro pošpricajte. Sadje oziroma zelenjavo pustimo pri miru približno 10 minut, nato jo temeljito speremo.

Dobra novica, pravkar ste dobili EKO/BIO sadje!

PS: Če želite naenkrat oprati večjo količino sadja, z vodo napolnite umivalnik, dodajte skodelico kisa, pustite delovati 10 minut in pridelke dobro sperite ter posušite.